11. 2. 2017

Krimovke morale priznati premoč danskim podprvakinjam

Prvo polovico drugega dela Lige prvakinj rokometašice Krima Mercatorja zaključujejo brez novih točk. Po borbeni predstavi so v 3. kolu skupine 2 v danskem Ikastu morale priznati premoč FC Midtjyllandu, ki je bil boljši z 28:19.

Kljub zelo zdesetkani zasedbi – na sever Evrope je odpotovalo le 13 igralk, saj se je Elizabeth Omoregie (koleno) s poškodovanim gležnjem pridružila Tamara Georgiev, Alja Koren si še ni opomogla po zastrupitvi s hrano, Ano Zrimšek pa so zadržale študijske obveznosti – so se krimovke več kot 50 minut dobro kosale z danskimi podprvakinjami.

Kljub dvema dvominutnima izključitvama so Ljubljančanke na krilih Mirjete Bajramoske (trije goli v tem delu igre) po dobrih 10 minutah vodile s 4:2, takšna pa je bila prednost tudi sredi 17. minute, ko je Laura Kamdop zadela za 7:5. Za tem izbranke Uroša Bregarja niso uspele izkoristiti igralke več v polju, saj so Danke to obdobje dobile z 2:1.

Po tretjem zaporednem golu domače zasedbe je ta sedem minut pred polčasom povedla prvič na tekmi (9:8). Nina Zulić je tedaj s sedmih metrov rezultat še uspela poravnati, z nekaj napakami v napadu pa so krimovke tekmice nato hitro znova spustile predse. Na začetku 27. minute so po sedmem golu iz nasprotnega napada domače rokometašice povedle s +2 (11:9), takšna pa je bila njihova prednost tudi ob odhodu na odmor (13:11).

V nadaljevanju se je Midtjylland uspel oddaljiti na tri, štiri gole naskoka, a so mu ljubljanske rokometašice še naprej uspešno kljubovale. V 51. minuti je 19-letna Ana Abina s prvim golom v Ligi prvakinj v tej sezoni zaostanek znižala na 19:22, Krimu Mercatorju pa nato do konca obračuna ni več uspelo zatresti mreže tekmic.

V gostujoči zasedbi je bila na koncu s sedmimi goli iz 17 strelov najuspešnejša Bajramoska, pet jih je dodala Zulićeva. V Ligi prvakinj je sedaj na sporedu teden dni premora. Sezona med evropsko klubsko elito se bo za krimovke nadaljevala zadnjo februarsko soboto, ko bo na Kodeljevem gostoval aktualni podprvak Györi.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"S prikazano igro v obrambi sem v večjem delu tekme lahko zadovoljen, medtem ko smo v napadu delali napake, kar je bila tudi posledica pomanjkanja igralk. Midtjylland je to izkoristil. S prvimi 50 minutami sem zadovoljen, puncam lahko zanje samo čestitam. Nato pa sem dal priložnost za igro še igralkam, ki imajo z nastopi v Ligi prvakinj nekoliko manj izkušenj."

Miša Marinček:

"V prvem polčasu smo igrale racionalno, organizirano. Tekmice smo skušale prisiliti v počasnejši ritem, saj naša ekipa ni imela na voljo veliko menjav. Domača ekipa s tem težav ni imela, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu. Čisto drugače je, če tekmo izgubiš s tremi, štirimi goli kot pa z devetimi. Ta razlika je previsoka, saj si je tekmice s prikazanim niso zaslužile. A tako pač je. Naši ekipi se pozna, da v napadu nimamo veliko učinkovitih rešitev. Ko kakšni igralki poidejo moči zanjo nimamo primerne zamenjave. To se potem kaj hitro pozna na nasprotnih napadih. Če gola hitro ne dosežeš, ga na drugi strani kaj hitro prejmeš."

Polona Barič:

"Tokrat je imela naša ekipa na voljo nekoliko manj igralk, a telesno smo dobro pripravljene, zato smo tekmicam uspešno sledile. V prvem polčasu smo se držale ključnih napotkov trenerja. V napadu smo igrale pametno, nismo izgubljale žog in iz neoviranih strelov dosegale zadetke. V nadaljevanju nam igra v napadu ni stekla. Igralke Midtjyllanda so iz hitrih nasprotnih napadov dosegle veliko zadetkov, saj smo se prepočasi vračale v obrambo. Kar naenkrat je tako nastala visoka razlika, zaradi katere sem razočarana. Menim, da to končni rezultat ni realen pokazatelj razmerja moči med ekipama."

LIGA PRVAKINJ, 2. DEL, SKUPINA 2, 3. KOLO:

Sobota, 11. februarja:
FC MIDTJYLLAND : KRIM MERCATOR 28:19 (13:11)
FC Midtjylland: Jörgensen 7, Jensen 5, Kristiansen 5, Burgaard 4, Pedersen 3, Augustesen 2, Jacobsen 2, Blohm, Ellebaek, Englert, Linden, Petersen, Thörn.
Krim Mercator: Bajramoska 7, Zulić 5, Barič 2, Benko 2, Abina 1, Amon 1, Kamdop 1, Hrnčič, Jeriček, Marinček, Milanović Litre, Pandžić, Stefanišin.