23. 2. 2017

V soboto na Kodeljevem proti evropskim podprvakinjam

Po vikendu premora rokometašice Krima Mercatorja čaka nov preizkus v Ligi prvakinj. V soboto bodo v 4. kolu drugega dela na Kodeljevem gostile madžarski Györi Audi ETO KC. Obračun z aktualnimi podprvakinjami med evropsko klubsko elito se bo začel ob 19.15.

Györi, pri katerem igrajo številne zvezdnice svetovnega rokometa, je trenutno z 11 točkami na sedmih tekmah vodilna ekipa skupine 2. Krimovke, ki s šestimi točkami manj zasedajo peto mesto, so se z njim srečale na svoji prvi tekmi med elitno dvanajsterico in morale priznati premoč z 22:39. Anita Görbicz je tedaj za domačo zasedbo dosegla sedem zadetkov, s po štirimi pa ji je sledila peterica soigralk. Med njimi je bila tudi Norvežanka Nora Mork, najboljša desna zunanja igralka zadnjega evropskega prvenstva, ki je trenutno z 52 goli šesta najboljša strelka Lige prvakinj.

Madžarske državne in pokalne prvakinje so na tekmah te sezone med evropsko klubsko elito doživele le en poraz. Tega jim je na domačem igrišču sredi novembra zadal danski FC Midtjylland, ki je bil boljši s 27:23. Brez polnega izkupička je Györi ostal še na zadnji tekmi v drugem delu tekmovanja. Tri minute pred koncem je proti Larviku zaostajal ravno za toliko golov (24:27), na koncu pa z golom nizozemske krožne napadalke Yvette Broch, ravno tako članice najboljše sedmerice zadnjega prvenstva na Švedskem, uspel iztržiti remi.

Za razliko od prve medsebojne tekme so se krimovke sedaj že dodobra privadile na igro brez svoje najboljše posameznice Elizabeth Omoregie, ki okreva po poškodbi kolena. Ena glavnih nalog izbrank Uroša Bregarja na novem preizkusu bo, da prikažejo boljšo igro v obrambi, četudi jim tudi pred sobotno tekmo zdravje med igralkami ne prizanaša. Vprašljiv je nastop Laure Kamdop, medtem ko se je pred kratkim po poškodbi gležnja ekipi znova pridružila Tamara Georgiev.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Naša želja pred novo tekmo v Ligi prvakinj je, da se na njej tekmicam z Madžarske zoperstavimo v čim bolj popolni zasedbi. Zelo sem vesel, da se je po poškodbi v naše vrste vrnila Tamara Georgiev. Žal pa imamo še vedno težave z nekaterimi ostalimi manjšimi poškodbami, katerim ni videti konca. Te nam onemogočajo, da bi na tekmah razvili našo prepoznavno igro. Ne glede na vse vse ljubitelje rokometa vabim, da se nam v soboto pridružijo na Kodeljevem. Obeta se nam lep spektakel z eno najboljših evropskih ekip, ki bo seboj pripeljala tudi svoje navijače. Naša naloga proti Györiju bo, da odigramo kar se da dobro, da se prikažemo v lepi luči ter tako pokažemo, zakaj se Krim Mercator nahaja med najboljšimi 12 ekipami v Evropi.«

Tamara Georgiev, rokometašica Krima Mercatorja:
»Po poškodbi gležnja sem preteklo nedeljo znova začela trenirati z ekipo. Dobro se počutim. V soboto nas čaka zahtevna tekma, saj je Györi ena najboljših evropskih ekip. Verjamem, da bomo s soigralkami prikazale največ, česar smo v tem trenutku sposobne ter se ob tem borile kot v prvem delu Lige prvakinj.«

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
»Želim si, da bi v soboto popravile vtis, ki smo ga proti Györiju pustile na prvi tekmi na Madžarskem. Verjamem, da nam bo to na Kodeljevem uspelo, saj na domačih tleh igramo veliko bolje. Upam, da s soigralkami prikažemo najboljšo predstavo v drugem delu Lige prvakinj, saj se bomo lahko le tako kosale s tekmicami. Moramo verjeti v uspeh.«

LIGA PRVAKINJ, 2. DEL, SKUPINA 2, 4. KOLO:

Sobota, 25. februarja, ob 19.15:
KRIM MERCATOR : GYÖRI AUDI ETO KC (prenos na Šport TV 1)

Ob 17.00:
LARVIK : CMS BUKAREŠTA

Nedelja, 26. februarja, ob 16.50: