27. 2. 2017

Slovenski obračun v Ligi prvakov Zormanu in Bombaču

V Ligi prvakov v rokometu je bilo minuli teden odigrano 12. kolo sezone. Na parket je po Evropi stopila večina slovenskih predstavnikov, ki igrajo v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu.

Na obračunu Vive Taurona iz Kielc in MOL-Pick Szegeda, ki je bil precej slovensko obarvan, nastopilo je namreč kar pet Slovencev, je zmaga ostala na Poljskem. Uroš Zorman je k zmagi moštva iz Kielc prispeval tri zadetke, Dean Bombač pa enega. Na drugi strani so v dresu madžarskega moštva na parket stopili Staš Skube, Matej Gaber in Mario Šoštarič, ki so skupaj zbrali 5 golov.

Pomembno zmago v boju za vrh skupine A je v Parizu s Paris Saint-Germainom vknjižil Gorazd Škof. Francozi so s 34:26 premagali Kadetten Schaffhausen in tako še naprej dihajo za ovratnik Barceloni, ki je na domačem igrišču zabeležila zmago proti Flensburgu (26:23).

V dresu Celja Pivovarna Laško je bil v soboto na gostovanju pri Vardarju zelo razpoložen Žiga Mlakar, ki je z osmimi zadetki postavil nov strelski rekord sezone, žal pa ni uspel preprečiti poraza Celjanov, ki so v Makedoniji klonili s 30:35.

LIGA PRVAKOV, 12. KOLO

TELEKOM VESZPRÉM : ORLEN WISLA PLOCK 31:25 (18:14)
Ilić 7, Nagy 6, Ugalde Garcia in Nilsson po 5, Gajić 2, Marguč 1, Blagotinšek; Ivić in Zhitnikov po 4, Daszek in Gebala po 3.

PARIS SAINT-GERMAIN : KADETTEN SCHAFFHAUSEN 34:26 (17:16)
Gensheimer in Hansen po 6, Abalo in Stepančič po 4, Škof; Csaszar 10, Küttel in Maros po 3.

THW KIEL : BJERRINGBRO-SILKE BORG 21:24 (11:10)
Duvnjak in Ekberg po 4, Santos in Zeitz po 3; Knudsen 7, Markussen, Nielsen in Seb. Skube po 3.

VIVE TAURON KIELCE : MOL-PICK SZEGED 28:24 (13:14)
Aguinagalde Akizu 8, Strelk 3, Lijewski in Zorman po 3, Bombač 1; Gorbok 6, Balogh 4, Obranović in St. Skube po 3, Gaber 2, Šoštarič.

PRVO PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB : IFK KRISTIANSTAD 26:23 (13:11)
Vori 5, Cingesar, Mandalinić in Pavlović po 4, Miklavčič 3, Skok; Tollbring 6, Gudmunsson 5, Arnarsson in Jonsson po 3.

KR VARDAR : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:30 (20:15)
Dujshebaev Dovichebaeva 8, Dibirov in Shishkarev po 6, Karačić 5; Mlakar 8, Bečiri in Janc po 4, Mačkovšek in Razgor po 3, Malus in Zarabec po 2, Marguč.

RHEIN-NECKAR LÖWEN : MEŠKOV BREST 25:24 (11:12)
Schmid in Sigurdsson po 7, Baena Gonzalez 6; Kristopans, Kulak in Stojković po 6, Ostroushko 4, Razgor.