26. 3. 2017

Ribničani doživeli peti poraz v pokalu EHF

Rokometaši Riko Ribnice so v 5. kolu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti nemškemu Füchseju iz Berlina s 30:38 (14:18).

Ribničani so izgubili še peto tekmo v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Vnovič so jih na kolena položili veliko bogatejši in rokometno sposobnejši tekmeci iz Berlina, ki so s svojo peto zmago potrdili prvo mesto v skupini A, medtem ko Ribničani ostajajo na dnu lestvice. Na dosedanjih petih tekmah so po dvakrat izgubili z berlinskim Füchsejem in francoskim Saint-Raphaelom, enkrat pa z zadnjim tekmecem v tem tekmovanju - danskim Gudmejem. Slovensko-danski dvoboj se bo v nedeljo, 2. aprila, v Ribnici pričel ob 17. uri.

Izbrance Roberta Beguša je pokopal slab uvod v berlinski dvorani, ki nosi ime po legendarnem nemškem boksarju Maxu Schmelingu, saj so si že v deseti minuti priigrali šest golov zaostanka (2:8). V prvih desetih minutah je pri Ribničanih kapljalo in curljalo na vse strani, kar so izkušeni in z vsemi žavbami rokometaši nemške zasedbe pridoma izkoristili in že v zgodnjem obdobju "razrešili vse dvome" o razpletu tekme. V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v slovenskem prvenstvu, ki prvič nastopa na veliki mednarodni sceni, je bila do konca konca polčasa veliko bolj konkurenčna berlinski zasedbi, tako da se je na velik odmor podala z zaostankom štirih golov (14:18).

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega. Berlinski lisjaki so namreč Ribničanom že v deveti minuti nadaljevanja ušli na sedem golov (17:24), dve minuti kasneje na osem (19:27), najvišji primanjkljaj v nemški prestolnici pa so si Begušovi varovanci pridelali v 57. minuti, ko so zaostali za deset golov (26:36).

V ribniški zasedbi je bil najbolj učinkovit Jan Grebenc s sedmimi goli, njegov klubski in reprezentančni soigralec Nik Henigman pa je prispeval pet zadetkov.

EHF POKAL, 5. KOLO:

Nedelja, 26. marca:
FÜCHSE BERLIN : RIKO RIBNICA 38:30 (18:14)
Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl, Wiede 5, Elisson 6, Struck 3, Gojun, Nenadić 3, Tönnesen, Plaza Jimenez 1, Lindberg 3, Zachrison 9, Fäth 3, Simak 1, Reissky, Kozina 4.
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Fink 2, Grebenc 7, Knavs, Henigman 5, Skušek 4, Pucelj, Pahulje, Nosan 1, Kovačič 3, Kljun 1, Setnikar 3, Kulenović 4, Košmrlj.