28. 3. 2017

Dolenec blestel ob zmagi nad evropskimi prvaki

Minuli teden so se v Ligi prvakov v rokometu začeli izločilni boji. Že na prvi tekmi osmine finala je v dresu Montpellierja zablestel Jure Dolenec, ki je bil najboljši strelec svoje ekipe ob presenetljivi zmagi proti evropskim prvakom Vive Tauron iz Kielc (33:28).

Dolenec je z osmimi zadetki izenačil svoj rekord sezone, ki ga je v tej sezoni najprej postavil 15. oktobra na tekmi z ekipo Čehovskih medvedov, nato pa ga, skupno z nedeljsko tekmo, izenačil kar štirikrat. Na zadnjih treh dvobojih, na katerih je zaigral, je Dolenec skupaj zbral kar 22 zadetkov, Montepellier pa je zabeležil dve zmagi in en remi.

Francozi so presenetili poljske šampione, saj so v minuli sezoni dvakrat izgubili proti Kielcam, v zadnjih dveh sezonah pa vsakič izpadli iz tekmovanja že v osmini finala. Uvrstitev med najboljših osem moštev je tako za Dolenca in druščino na dosegu roke, a vendarle še zelo daleč. Pri trinajstkratnih poljskih prvakih je Dean Bombač dosegel dva, Uroš Zorman pa en zadetek.

Prav Bombač je na tekmi zablestel z izjemnim zadetkom – srednji zunanji Vive Taurona je v protinapadu najprej pretental obrambnega igralca, nato pa vknjižil novo točko na račun svoje ekipe, ob tem pa je bil s hrbtom obrnjen proti golu tekmecev. Posnetek resnično izjemnega zadetka si lahko ogledate TUKAJ.

Strelske sposobnosti je na dvoboju Prvega plinarskega društva Zagreb in Telekoma Veszprém pokazal tudi Gašper Marguč, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost in z akrobacijo v zraku zatresel gol zagrebškega moštva (POSNETEK). Marguč je tekmo končal s štirimi goli, Dragan Gajić pa je zadel enega manj.

Obračun med bratoma Skube je v nedeljo pripadel mlajšemu, Stašu, ki je dosegel več zadekov (4), od svojega starejšega brata Sebastiana (3), MOL-Pick Szeged pa je po velikem preobratu v drugem polčasu s 26:24 ugnal Bjerringbro-Silkeborg.

Liga prvakov v rokometu, 1. tekme osmine finala

HBC NANTES : PARIS SAINT-GERMAIN 26:26 (15:14)
Gurbindo Martinez 5, Balaguer Romeu, Nyokas in Tourant po 4; Gensheimer 7, Hansen in Remili po 6, Škof.

MONTPELLIER : KS VIVE TAURON KIELCE 33:28 (14:16)
Dolenec 8, Simonet 8, Fabregas 6, Žvižej; Bielecki 6, Aguinagalde Akizu 5, Lijewski in Reichman po 4, Bombač 2, Zorman 1.

PRVO PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB : TELEKOM VESZPRÉM 22:23 (10:12)
Pavlović in Valčić po 4, Mandalinić in Vori po 3, Cingesar in Miklavčič po 1, Skok; Marguč in Sulić po 4, Gajić, Nilsson in Ugalde Garcia po 3, Blagotinšek ni igral.

BJERRINGBRO-SILKEBORG : MOL-PICK SZEGED 24:26 (13:8)
Markussen 8, Nielsen 5, Knudsen in Seb. Skube po 3; Balogh in Gorbok po 6, Källman in St. Skube po 4, Šoštarič 1, Gaber.

MESHKOV BREST : FLENSBURG-HANDEWITT 25:26 (13:15)
Kristopans 5, Shylovich in Stojković po 4, Razgor; Svan 5, Eggert Magnussen, Glandorf, Schmidt in Wanne po 4.