1. 4. 2017

Celjani na derbiju kola do zmage v Kopru

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na derbiju 3. kola Lige NLB za prvaka z 31:27 v gosteh premagali Koprčane in zabeležili tretjo zmago v tem delu tekmovanja.

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so na zelo prepričljiv način odprli dvoboj v Bonifiki in že po pičlih desetih minutah igre povedli s 7:1. Državni prvaki so bili vselej za korak pred Koprčani, ki pa so po slabem uvodu vendarle strnili svoje vrste in bili vse bolj enakovredni absolutnim favoritom iz Celja. V 25. minuti so znižali na 10:13 in prisilili Tamšeta, da je zahteval minuto odmora, po delnem izidu 3:0 pa so Celjani znova povišali na +6 (16:10).

Drugi polčas je bil na las podoben prvemu. Celjani so uvodoma prevladovali in v šesti minuti nadaljevanja povišali na 19:12, kar je bilo tudi njihovo najvišje vodstvo na tekmi. A izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića se niso predali, v nadaljevanju tekme so pokazali veliko svojih dobrih vrlin. V 47. minuti so po brezkompromisni predstavi znižali na 21:23, v 56. minuti pa po golu Žige Smolnika na 26:27. Prelomni trenutki dvoboja so vendarle minili v znamenju celjskih rokometašev, po pomembni obrambi Ivana Gajića sta Luka Žvižej in Blaž Janc slabi dve minuti pred koncem povišala na 29:26, lepa zaloga pa jim je zagotovila tudi mirno in nestresno končnico.

Velenjski rokometaši so osvojili dve točki, a so se morali zanje pošteno potruditi. Trdoživi gorenjski rokometaši so jih dodobra namučili, tako da so gostitelji njihov odpor zlomili v sami končnici izenačenega in napetega dvoboja. Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi, navidezno premoč pa so imeli izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana, ki so nekajkrat vodili za dva gola, nazadnje v 23. minuti, ko je bilo 9:7.

Uvod v drugo polovico tekme je minil v znamenju gostov, ki so bili predvsem prepričljivi med 40. in 43. minuto, ko so si po delnem rezultatu 4:1 priigrali vodstvo treh golov (18:15). Gostiteljev ni zajela panika, v 46. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (18:18), pet minut kasneje pa znova povedli za dva gola (22:20). V prelomnih trenutkih dvoboja so "ose" vendarle uveljavile večji nabor kakovostnih igralcev in izkoristile prednost domačega igrišča ter dosegle pomembno zmago v boju za prvaka.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO

Sobota, 1. aprila:
GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 27:23 (11:11)
Cehte 7, Brumen 6; Kavčič 8, Jamnik 5.

KOPER 2013 : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:31 (12:17)
Vlah 8, Matijaševič 4; Mlakar in Žvižej po 7.

Četrtek, 30. marca:
RIKO RIBNICA : KRKA 37:29 (17:14)
Nosan 7, Grebenc 6; Jurečič 6, Rašo in Lavrič po 5.

LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 3 0 0 102 79 23 44