1. 5. 2017

Na finalnem turnirju Lige prvakov štirje Slovenci

Končan je četrtfinale Lige prvakov, ki je dal udeležence finalnega turnirja 3. in 4. junija v Kölnu, na katerem bodo zaigrali tudi štirje Slovenci.

Rokometaši Veszprema so se kot zadnji uvrstili na sklepni turnir Lige prvakov, po tem, ko so v nedeljo po velikem preobratu ugnali francoski Montpellier. Lanski finalisti so uvodni dvoboj na Madžarskem dobili s 26:23, ob polčasu pa so na povratni tekmi v Franciji zaostajali z 11:15. Kljub temu so se Madžari v drugem polčasu razigrali, v 39. minuti prešli v vodstvo (19:18), in se na koncu veselili uvrstitve na zaključni turnir.
 
S petimi zadetki je bil Dragan Gajić drugi najboljši strelec Veszprema. Gašper Marguč je v statistiko vpisal dva zadetka, Blaž Blagotinšek pa mrežice Montpelliera ni zatresel, v 54. minuti pa je prejel rdeči karton. Za francosko ekipo je novo mojstrsko predstavo prikazal Jure Dolenec, ki je bil z devetimi zadetki najboljši strelec tekme, Miha Žvižej pa se ni vpisal med strelce.
 
Na zaključnem turnirju bomo lahko videli tudi Gorazda Škofa, ki je s PSG-jem remiziral proti MOL-Pick Szegedu (30:30), a se zaradi zmage na Madžarskem prebil med štiri najboljše v sezoni. V vrstah ekipe iz Madžarske je Staš Skube evropsko sezono sklenil s tremi zadetki, Matej Gaber in Mario Šoštarič pa sta po enkrat spravila žogo v mrežo gostiteljev.
 
LIGA PRVAKOV V ROKOMETU, ČETRTFINALE, 2. TEKME

Nedelja, 30. april:
MONTPELLIER : TELEKOM VESZPREM 25:30 (15:11) [23:26]
Dolenec 9, Fabregas in Porte po 4, Žvižej; Palmarsson 7, Gajić 5, Nagy in Nilsson po 4, Marguč 2, Blagotinšek.
 
Sobota, 29. april:
PARIS SAINT-GERMAIN : MOL-PICK SZEGED 30:30 (16:17) [30:27]
Hansen in L. Karabatić po 6, Abalo, Gensheimer in N. Karabatić po 4, Škof; Balogh 8, Bodo in Gorbok po 4, St. Skube 3, Gaber 1, Šoštarič 1.
 
*V oglatem oklepaju so zapisani rezultati prvih tekem.