5. 5. 2017

Pred Slovenci povratni dvoboj z evropskimi prvaki

Slovenski rokometaši so v zgodnjih popoldanskih urah prispeli v Halle, kjer jih v soboto na teniškem stadionu Gerry Weber čaka četrta kvalifikacijska tekma za nastop na EP 2018 na Hrvaškem. Dvoboj proti Nemčiji se bo z neposrednim prenosom na TV Slovenija začel ob 16.10.

Pot izbrancev Veselina Vujovića, ki je s seboj popeljal sedemnajst igralcev, je potekala z letalom prek Frankfurta in Hannoverja, od tam pa z avtobusom do 135 kilometrov oddaljenega Halleja, malega mesteca z 20.000 prebivalci, najbolj znanega po teniškem turnirju, ki je generalka za sloviti Wimbledon.

Ekipi sta se srečali že v sredo v Stožicah, ko je bila četa Christiana Prokopa izrazito boljša (32:23). Ljubljanski obračun si je ogledalo 10.000 gledalcev, v podobnem vzdušju pa bo verjetno potekal tudi sobotni na stadionu v Halleju, ki jih sprejme 12.000. Vujović bo v Nemčiji malce premešal zasedbo - namesto Primoža Prošta in Urbana Lesjaka bosta v vratih stala Urh Kastelic in Matevž Skok, zagotovo bo med 16 rokometaši Staš Skube, dokončno odločitev o postavi pa bo selektor sprejel na dan tekme.

Slovenija je v Halleju doslej odigrala štiri tekme svetovnega prvenstva 2007, na katerih je izgubila proti Nemčiji, Franciji, Islandiji in Poljski. Z evropskimi prvaki, ki so na letošnjem turnirju v Franciji izpadli v osmini finala proti Katarju, so se slovenski rokometaši doslej pomerili štirinajstkrat - enkrat so remizirali, trinajstkrat pa izgubili.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Od svojega nastopa na mesto selektorja največ poudarka namenjam igri v obrambi. V tem delu igre smo na ljubljanski tekmi pogrnili na celi črti, pravega razloga za takšno predstavo pa ne poznam. Nekaj je temu gotovo prispevala tudi odsotnost Cingesarja, Gabra in Kavtičnika, kar se je videlo že na treningu, pri mojih izbrancih pa je bilo zaznati tudi preveč spoštovanja do Nemcev. Časa za pripravo je malo, a srčno upam, da se bomo na povratnem dvoboju predstavili v veliko lepši luči, nov visok poraz bi bil zelo slaba popotnica pred odločilnima junijskima tekmama s Švico in Portugalsko. Že pred obema tekmama z Nemčijo je bil dogovor, da bomo priložnost ponudili vsem štirim vratarjem, v Halleju pa bo poleg Matevža Skoka in Urha Kastelica v ekipi tudi Staš Skube."

Marko Bezjak, kapetan Slovenije:

"V Stožicah se ni izšlo po naših željah in pričakovanjih, na tej tekmi pa se je videla tudi moč Nemčije. Na zadnjem treningu smo že preizkusili nekaj novih taktičnih zamisli. Upam, da bomo na sobotnem dvoboju Nemce spravili v položaj, ko bodo postali malenkost bolj nervozni in nesamozavestni ter naredili kakšno napako. Na prvi medsebojni tekmi jih na njihovi strani praktično ni bilo, na naši pa odločno preveč."

ČLANI, KVALIFIKACIJE ZA EP 2018, 4. KOLO

Halle, sobota, 6. maja, ob 16.10:
NEMČIJA : SLOVENIJA
LESTVICA