19. 5. 2017

Slovenske železnice nov sponzor Rokometne zveze Slovenije

Sponzorski družini Rokometne zveze Slovenije so se pred zadnjim ciklusom kvalifikacij za EP 2018 na Hrvaškem pridružile Slovenske železnice.
 
Slovenske železnice veljajo za velikega podpornika slovenskega športa, izbor sponzorstev pa so v letu, ko je rokometna izbrana vrsta osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Franciji, povečale še na najuspešnejšo kolektivno panogo v naši državi, ki se ponaša z dvema medaljama z velikih prvenstev ter tremi uvrstitvami na olimpijske igre. Z vložkom in podporo bodo pripomogle k še boljšim pogojem za delo reprezentanc, prav tako pa bodo poskrbele za odlične pogoje in ponudbe za slovenske navijače, ki si bodo želeli ogledati evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem.
 
Tja se želi uvrstiti tudi četa Veselina Vujovića, ki bo junija odigrala zadnji kvalifikacijski tekmi - 14. junija ob 20.15 v Schaffhausnu proti Švici ter tri dni kasneje v Kopru proti Portugalski. 
 
Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnic:
 
"Vrsti športov, ki jih podpiramo pri Slovenskih železnicah, se v letošnjem letu pridružuje še rokomet. Ker gre za najuspešnejši kolektivni šport v Sloveniji, nas to še toliko bolj veseli in navdaja s ponosom. V želji, da reprezentante zapeljemo na prihajajoče evropsko prvenstvo z vlakom na Hrvaško, jim želimo veliko sreče v zadnjem, junijskem ciklusu kvalifikacij."
 
Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije:
 
"Pri RZS smo izjemno veseli, da so se nam kot nov sponzor pridružile Slovenske železnice, podjetje z izjemno tradicijo, ki dolga leta podpira slovenski šport. Gre za partnerja, ki lahko rokometne reprezentance udobno in varno popelje na priprave in tekmovanja, v začetku prihodnjega leta pa tudi številne slovenske navijače na evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Verjamem, da se bo bronasta izbrana vrsta tja tudi uvrstila in, da jo bo na tribunah spremljalo več tisoč gorečih ljubiteljev rokometa."