21. 5. 2017

VIDEO: Prošt prvak Pokala EHF in najboljši vratar finalnega turnirja

Rokometaši Göppingena so v finalu zaključnega turnirja evropskega pokala EHF s 30:22 premagali Füchse iz Berlina in drugič zapored postali prvaki tega tekmovanja. 

Gostitelji turnirja in lanski zmagovalci v tem tekmovanju, ki so ga osvojili tudi v letih 2011 in 2012, so v finalu v drugem polčasu nadigrali berlinske lisjake. V domači ekipi se je s petnajstimi obrambami izkazal Primož Prošt, ki je bil proglašen za najboljšega vratarja finalnega turnirja, najboljša strelca pa sta bila Lars Kaufmann z osmimi in Marcel Schiller s šestimi zadetki.

Magdeburg je bil v tekmi za tretje mesto na pragu zmage že po rednem delu tekme, saj so imeli Nemci ob vodstvu s 27:26 imeli napad, vendar so izgubili žogo, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Daniel Melian Sarmiento z zadetkom z desetih metrov izid izenačil. Toda pri izvajanju sedemmetrovk je bil tragični junak prav španski rokometaš, saj je njegov strel vratar Jannick Green ubranil, vsi drugi izvajalci s črte sedmih metrov pa so bili uspešni, tudi slovenski reprezentant Marko Bezjak, kar je bil njegov edini zadetek na tekmi.

V polfinalu je Magdeburg izgubil z Göppingenom z 29:33, Saint-Raphael pa je bil nemočen proti berlinskim lisjakom, ki so slavili s 35:24.