22. 5. 2017

Kadeti Krke osvojili naslov državnih prvakov

V velenjski Rdeči dvorani se je zaključil finalni turnir najboljših štirih kadetskih ekip v Sloveniji. Naslov državnega prvaka v sezoni 2016/17 so osvojili kadeti Moškega rokometnega kluba KRKA pod vodstvom trenerja Roberta Cvikla. 

Poleg Krke in organizatorja turnirja, RK Gorenje Velenje, so nastopili še kadeti iz RK Celja Pivovarna Laško in RD Istrabenz Plini Izola. 

Tekmovanje za naslov državnega prvaka se je začelo v soboto, ko sta se na prvi tekmi pomerila Gorenje Velenje in Krka, kjer so zmago slavili Novomeščani, na drugi tekmi pa so Celjani premagali Izolo. Uvodno srečanje drugega dne finalnega turnirja, sta za končno 3. mesto odigrali Izola in Gorenje Velenje, ki je po zmagi nad Primorci osvojilo bronasto medaljo, finale pa je pripadlo ekipama Krke in Celja Pivovarne Laško, kjer so bili boljši prav Novomeščani, ki so z zmago osvojili naslov državnega prvaka. 

Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil izbran Jaka Plut (Krka), najboljši strelec turnirja je bil Domen Stopar (Izstrabenz plini Izola), za najboljšega vratarja pa je bil razglašen Miljan Vujović (Gorenje Velenje).

Medalje in pokal pa sta rokometašem podelili direktor moških reprezentanc Uroš Mohorič, podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in trener reprezentance mlajših kadetov Sandi Markl.

Sobota, 20. maja:
GORENJE VELENJE : KRKA 23 : 24 (11 : 12)
Grobelnik 8, Komar 4; Kukman 8, Plut 6.


ISTRABENZ PLINI IZOLA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26 : 28 (16 : 17)
Stopar 10, Poberaj 6; Košec 9, Makuc in Kljun po 6.


Nedelja, 21. maja, tekma za 3. mesto:
GORENJE VELENJE : ISTRABENZ PLINI IZOLA 28 : 24 (15 : 13)
Tajnik 7, Grobelnik, Drobež in Komar po 5; Stopar 13, Poberaj 6.

Finale:
KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33 : 31 (17 : 16)
Plut 9, Kukman 6; Kljun 9, Filip 8. 

Končni vrstni red turnirja:
1. mesto: Krka
2. mesto: Celje Pivovarna Laško
3. mesto: Gorenje Velenje
4. mesto: Istrabenz Plini Izola

Robert Cvikl, trener MRK Krka: 
"Izredno sem vesel za ta naslov, saj je ta generacija imela neizmerno željo, da bi prišli do te najvišje stopničke. Ti fantje so bili v preteklosti vedno drugi, danes pa so pokazali karakter, da so res ekipa tako na igrišču kot izven njega. Ne samo danes, že skozi celotno sezono od prvega treninga naprej smo se pripravljali na to tekmo, dihali eden za drugega, se borili in naredili vse kar je bilo v naši moči, da pokažemo vse kar znamo in s tem, ko smo igrali stoodstotno, smo tudi osvojili državno prvenstvo. Še enkrat iskrene čestitke fantom, staršem in navijačem za bučno in športno navijanje."

Jaka Plut, MRK Krka, najkoristnejši igralec turnirja:
"Finalni turnir je za nami,t o je večletno delo naše ekipe, saj smo si res močno želeli tega naslova. Še enkrat hvala navijačem,mojim soigralcem in trenerju. Skupaj smo dosegli to kar smo si želeli. To, da sem bil izbran za najboljšega igralca turnirja mi je v čast, po drugi strani pa  brez tako dobre ekipe ne bi mogel doseči tega."