24. 5. 2017

Jan Jurečič odslej član Celja Pivovarne Laško

Najboljši strelec Lige NLB Jan Jurečič bo od prihodnje sezone nosil dres Celja Pivovarne Laško.

22-letni Jan Jurečič igra na desnem krilu in je v tej sezoni dosegel že 194 zadetkov, s čimer še naprej ostaja prvi strelec Lige NLB. Jurečič, ki v Celje prihaja po odhodu Blaža Janca, je bil tudi član slovenskih mladih selekcij (U21, U20 in U19), zdaj pa v Celje prihaja z željo po še večjem napredku. Položaj desnega krila si bo delil z Galom Margučem, s Celjem pa je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

OSEBNI PODATKI

Ime in priimek: Jan Jurečič
Rojstni datum: 26. 10. 1994
Kraj rojstva: Novo mesto
Višina/teža: 188 cm/80 kg
Igralno mesto: desno krilo
Dosedanji klubi: MRK Krka

Jan Jurečič: 

"Zelo vesel in ponosen sem, da bom postal del Celja Pivovarne Laško. To mi je že od malih nog nekakšen cilj nastopiti za najboljši slovenski klub s tako bogato zgodovino. Verjamem, da se bom tu dokazal kot zanesljiv igralec. Zame bo dodaten izziv tudi igranje v Evropi, saj do sedaj na klubski ravni takšnih izkušenj še nimam. Seveda to prinaša tudi večjo odgovornost. Večino bodočih soigralcev že poznam in se veselim igranja z njimi, verjamem pa, da bova na krilu skupaj z Galom dala ekipi tisto, kar od naju pričakuje in potrebuje."

Branko Tamše: 

"Jan je igralec, ki je kljub svoji mladosti že nekaj let eden najbolj zanimivih igralcev v slovenski ligi. Je prvi strelec domačega tekmovanja, tudi v zadnjih letih pa je bil vedno v vrhu. S svojo igro dokazuje kvaliteto, ki smo jo ob igranju pri Krki opazovali sami in še nekateri drugi klubi. Verjamem, da je storil pravi korak naprej, na njemu pa je, da sedaj pokaže, da je naše zaupanje upravičeno. Pričakujem, da se bo na krilnem položaju odlično dopolnjeval z Galom Margučem, saj sta podobnih let, poznata se že dlje časa in da bosta skupaj zapolnila vrzel po odhodu Janca. Glede na kvalitete obeh verjamem, da jima bo to popolnoma uspelo."