5. 6. 2017

Odlične predstave Slovencev na sklepnem turnirju Lige prvakov

Minuli vikend je v nemškem Kölnu potekal zaključni turnir Lige prvakov. Končne zmage in naslova evropskega prvaka so se veselili rokometaši Vardarja, ki so v finalu s 24:23 ugnali pariški PSG. Zelo dober vtis so na sklepnem dejanju Lige prvakov pustili tudi slovenski rokometaši.

Slovenci so se izkazali predvsem v polfinalu, kjer smo na dvoboju med Telekom Veszpremom in PSG-jem spremljali slovenski obračun. Dres ekipe iz Pariza nosi Gorazd Škof, ki bo v prihodnji sezoni kariero nadaljeval v nemškem prvoligašu Erlangen, medtem ko so za madžarsko ekipo več kot odlično nastopili Gašper Marguč, Dragan Gajić ter Blaž Blagotinšek. Slednji je v statistiko vpisal dva zadetka, Gajić se je izkazal s štirimi zadetki iz sedemmetrovk, Marguč pa je zadel vseh pet strelov proti golu nasprotnika. Na žalost je bilo to premalo za zmago Veszprema, saj se je zmage s 27:26 veselil PSG.

Na tekmi za tretje mesto proti Barceloni je slovenska trojica pri Telekom Veszpremu skupaj zmogla le dva zadetka, oba je prispeval Gajić, kljub temu pa so se Madžari veselili končnega tretjega mesta, saj so moštvo iz Katalonije ugnali s 34:30. Škof v velikem finalu proti Vardarju ni dobil priložnosti, tekmo pa je z zadetkom v zadnji sekund v korist skopskega kluba obrnil Ivan Čupić (24:23).

LIGA PRVAKOV V ROKOMETU

Nedelja, 4. junij:

Finale:
PSG : VARDAR 23:24 (12:11)
N. Karabatić 5, Narcisse in Hansen po 4, Abalo in Remili po 3, Gensheimer in Stepančić po 2, Škof; Dibirov 7, Čupić, Cindrić in Borozan po 3, Šiškarev, Canellas in Dujshebaev po 2, Abutović in Marsenić po 1.

Tekma za tretje mesto:
VESZPREM : BARCELONA 34:30 (18:17)
Palmarsson 8, Lekai, Nagy in Ugalde po 6, Nilsson 5, Gajić 2, Ancsin 1, Blagotinšek, Marguč; N'Guessan, Entrerrios in Rivera po 5, Arino 4, Jallouz in Lazarov po 3, Mem, Morros de Argila, Syprzak in Tomas po 1.

Sobota, 3. junij:

Polfinale:
VESZPREM : PSG 26:27 (11:11)
Nagy 6, Marguč 5, Gajić 4, Lekai 3, Blagotinšek in Nilsson 2, Ilić, Palmarsson, Ugalde in Sulić 1; Gensheimer in Hansen 7, Narcisse in Remili 3, Abalo in Nielsen 2, Stepančić, N. in L. Karabatić 1, Škof.

VARDAR : BARCELONA 26:25 (13:12)
Čupić in Dušebajev 7, Borozan 5, Cindrić 4, Karačić 2, Maqueda 1; Lazarov 6, Rivera 4, N'Guessan, Syprzak, Jallouz 3, Mem 2, Entrerrios, Jicha, Tomas in Perez de Vargas 1.