1. 7. 2017

Slovenski klubi na Ljubljanskem gradu dobili tekmece v Ligi prvakov

Trije slovenski klubi so na žrebu Lige prvakov na Ljubljanskem gradu dobili tekmece, s katerimi se bodo pomerili v prvem delu nove sezone.

Celje Pivovarna Laško bo igral v izjemno močni predtekmovalni skupini A z Veszpremom, Madžarska, Vive Tauronom Kielcami, Poljska, PSG, Francija, Aalborgom, Danska, Meškov Brestom, Belorusija, Flensburg-Handewittom in Kielom, Gorenje Velenje pa v skupini C z Ademarjem Leonom, Skjernom, Kadetten Schaffhausnom, Dinamom Bukarešto in Elverumom. Rokometašice Krim Mercatorja bodo igrale z romunsko CSM Bukarešto, danskim Nyköbing Falsterjem in poljsko Vistal Gdinyo.

LIGA PRVAKOV, MOŠKI

Skupina A: Barcelona, Vardar, Rhein-Neckar Löwen, Zagreb, Wisla Plock, Pick Szeged, Kristianstad, Nantes.
Skupina B: Veszprem, Kielce, Paris SG, Aalborg, Meškov Brest, CELJE PIVOVARNA LAŠKO, Flensburg, Kiel.
Skupina C: Ademar Leon, Skjern, GORENJE VELENJE, Kadetten Schaffhausen, Dinamo Bukarešta, Elverum.
Skupina D: Metalurg, Motor Zaporožje, Montpellier, Bešiktaš, Čehovski medvedi, kvalifikant.

LIGA PRVAKOV, ŽENSKE

Skupina A: Bukarešta, Nykobing, Krim Mercator, Vistal Gdynia.
Skupina B: Győri, Rostov Don, Midtylland, Brest Bretagne.
Skupina C: Vardar, Larvik, Rail Cargo Hungaria, kvalifikant 2.
Skupina D: Budućnost, Metz, Bietigheim, kvalifikant 1.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Gre za izjemno atraktivno skupino, tako po imenih klubov, kot po posameznikih. Takšno skupino si lahko želiš le v sanjah. Naša ekipa je močno spremenjena, vendar še toliko bolj željna dokazovanja na najvišji ravni. Fantje potrebujejo čas in podporo, zato že danes vse vabimo v Zlatorog. Želimo si polnih tribun, zato bomo maksimalno delali skozi celotno poletje. Cilj je pokazati hiter, atraktiven rokomet proti tem izjemnim ekipam. Manjko imamo v marsikaterem pogledu na nasprotnike, zato bo to toliko večji izziv za fante in celoten klub, da se enakovredno zoperstavimo vsem."

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:

"Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino, v kateri praktično vsa moštva igrajo moderen, hiter rokomet. Tekmeci v skupini C bodo zagotovo zahtevni, a menim, da je to dobro. Gorenje Velenje namreč v zadnjih sezonah ni igralo med evropsko klubsko elito, za navijače pa bodo bolj zanimivi in mamljivi zahtevnejši tekmeci. Kot trener pričakujem, da bomo z našo ekipo dobro sodelovali, kazali borbene predstave in se uspešno prebijali skozi zahtevne preizkuse."

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: 

"Nismo dobili najtežje skupine, je pa še vedno zelo pestra. Tu je Bukarešta, ki bo to sezono zagotovo še močnejša, kot je bila v minuli sezoni, danski prvak s hitrim skandinavskim stilom rokometa je vedno izziv, poljski prvak pa še neznanka. Naša želja in hkrati cilj sta ponovitev lanskoletne sezone, ko smo se prebili med najboljših 12 v Evropi, hkrati pa bi želeli stopiti še stopničko višje. Potrebno se je dobro pripraviti na tekmice. Kar se tiče ekipe za prihajajočo sezono, smo z njeno sestavo zaključili, naša zadnja okrepitev je bila leva zunanja Maria Adler."