27. 7. 2017

Celjani začeli s pripravami, ki so jih igralci željno pričakovali

RK Celje Pivovarna Laško je zaključil počitniški premor in začel s pripravami na novo atraktivno sezono.

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je na zboru v Žalcu, v Celju so namreč dvorane v tem času zasedene, pozdravil igralce članske ekipe, ki so trenutno na voljo. Trojica (Marguč, Dujshebaev, Makuc) ima trenutno tekmovanja z mladinsko ter kadetsko reprezentance Slovenije, oziroma Španije, podobno čaka še Dobaja, ki pa se je udeležil današnjega prvega treninga. Poleg teh sta na zbor prišla še Matic Grošelj, ki je pred kratkim zbolel za mononukleozo in novinec Branko Vujović, ki ga je v posteljo položila angina, a seveda nista trenirala. So pa to počeli vsi ostali že preverjeni člani, ki so začetek priprav že nestrpno pričakovali in pa novinci Gregor Ocvirk (vrnjen s posoje v Ormožu), Jan Jurečič, Igor Anić, Luka Mitrović in pa zadnji v vrsti prihodov, vratar Aljaž Panjtar, s katerim so pivovarji prav danes sklenili triletni dogovor.   

Celjani bodo sicer v pripravljalnem obdobju na sezono, ki z nastopanjem v Velux EHF ligi prvakov, SEHA Gazprom ligi, domačem prvenstvu in Pokalu Slovenije ponovno prinaša velike izzive, večino časa preživeli okolici Celja. V Žalcu bodo celjski rokometaši trenirali vse do 6. avgusta, ko bo v prvem planu nabiranje fizične moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo že poprijeli za žogo. Pripravam v Žalcu sledi selitev v Laško, kjer bodo ostali deset dni, zaključek priprav pa bodo opravili v Celju.

V okviru priprav čaka Celjane deset pripravljalnih tekem (Keflach, Maccabi, Brest Meškov, Krka, SKA Minsk, Metalurg, Riko Ribnica, Rabotnik ter turnir s Kielcami, Wislo ter Veszpremom), 30. avgusta pa celjsko ekipo čaka že prvi derbi sezone, ko bodo v okviru SEHA Gazprom lige gostovali v Velenju, 2. septembra pa superpokal Slovenije z Mariborom, ki naj bi bil v Slovenj Gradcu. Prva domača tekma Celjane čaka predvidoma 5. ali 6. septembra, ko v goste v SEHA ligi prihaja Meškov Brest. 

Branko Tamše, trener RK Celje Pivovarna Laško: 

"Moram reči, da kljub temu, da nekaj igralcev danes manjka in jih ne bo tudi v naslednjih dneh, je to od mojega prihoda v Celje verjetno začetek priprav z največ igralci (smeh). To je zelo dober podatek, saj tako lahko s svežo in spremenjeno ekipo že vse od prvega dne začnemo z maksimalnim delom. Tega nam gotovo ne bo manjkalo, v začetku bo nekako 70 odstotkov namenjeno pridobivanju fizične moči, 30 pa delu z žogo, ki je bo v nadaljevanju nato postopoma vse več. Mislim pa, da bodo rezultati današnjega testiranja pokazali, da so fantje prišli dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli v času počitnic. Do sedaj s tem ni bilo težav in verjamem, da bo tudi tokrat tako. To seveda pomeni, da lahko nato več časa posvetimo uigravanju ter delu z žogo, vseeno pa ne bomo zanemarili postavljanja temeljev sezone. Vem, da bodo vsi maksimalno motivirani, nekateri bodo stopili v čevlje predhodnikov, zato je želja in volja neverjetna, kar sem videl tekom počitnic, ko sem se slišal z igralci, ki kar niso mogli pričakati današnjega začetka. To je res lepo videti. Za to obdobje si želim čim manj težav, četudi smo že na začetku ostali brez dveh mladih levičarjev. A verjamem, da bo angina Vujoviča kmalu preteklost in da bo Grošelj na igriščih prej kot je sprva kazalo po uvodnih diagnozah. Vsak trening namreč veliko pomeni, zato si želim, da bi čim prej imel na voljo prav vse igralce, da bomo lahko počasi, iz treninga v trening sestavili mozaik ter prišli na nivo, ki mislim, da ga je ta ekipa sposobna. Pred nami je veliko izzivov, vsa tekmovanja bodo ponudila številne tekme in priložnosti. A to je privilegij teh rokometašev in vseh nas, ki delujemo v tem klubu in to nalogo, oziroma delo, si želimo opravljati po naših najboljših močeh."