9. 9. 2017

Celjski rokometaši do druge zmage v Ligi SEHA

Celje Pivovarna Laško je na svoji tretji tekmi v Ligi SEHA prišel do svoje druge gostujoče zmage. Tokrat je bili s 26:25 boljši od Tatran Prešov. 

Celjska zasedba je vpisala drugo zmago v regionalnem tekmovanju. Po zmagi nad velenjskim Gorenjem in porazu z beloruskim Meškovom iz Bresta je tri točke osvojila v slovaškem Prešovu. Naslednja tekma jo čaka 19. septembra, ko bo gostovala v Zagrebu. Pred tem bo nastopila še v elitni skupini evropske lige prvakov, v soboto, 16. septembra, bo v Zlatorogu gostila madžarskega velikana iz Veszprema.

Izbranci Branka Tamšeta so na Slovaškem prikazali igro vzponov in padcev. V prelomnih trenutkih dvoboja so imeli tudi nekaj sreče, a tudi razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka, ki je dobri dve minuti pred koncem ubranil bržkone ključno sedemmetrovko (skupaj je nabral tudi 14 obramb), na drugi strani pa je Žiga Mlakar povišal na 26:23. Lepe zaloge v zadetkih niso zapravili, čeravno so se jim Slovaki trideset sekund pred koncem približali na vsega gol zaostanka (25:26).

LIGA SEGA, 3. KOLO:

TATRAN PREŠOV : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:26 (13:12)
Butorac 10, Hrstka 5; Mlakar 9, Anic 5.