12. 9. 2017

Gorenje Velenje do prve zmage v Ligi SEHA

Velenjski rokometaši so na tekmi 3. kola lige SEHA gostili srbski Dinamo in vknjižili prvo zmago v letošnji sezoni (34:24).

Gorenje Velenje je po uvodnih porazih s tekmeci iz Celja in makedonskega Skopja prvič v tej sezoni okusilo slast zmage v regionalnem tekmovanju in zanesljivo na kolena položilo srbske podprvake iz Pančeva. Za izbrance nekdanjega hrvaškega selektorja in zdajšnjega trenerja Velenjčanov Željka Babića je bila današnja tekma generalka za nedeljski uvodni obračun v skupinskem delu evropske lige prvakov, ko v Rdečo dvorano prihaja španski Ademar Leon.

"Ose" so temelje za krstno zmago postavile že v prvi polovici tekme. Z zavzeto igro so v 13. minuti povedle s 7:3, nato pa postopoma večale svojo prednost in največ vodile za sedem golov. Velenjčani v drugem polčasu niso popustili niti za ped, kakovostna razlika med njimi in rokometaši iz predmestja Beograda je bila preveč očitna, na koncu so zasluženo in prepričljivo slavili z veliko prednostjo.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Niko Medved, ki je vseh svojih sedem golov dosegel v prvem polčasu, po pet golov sta dosegla Ibrahim Haseljić in Gregor Potočnik.

LIGA SEHA, 3. KOLO:

GORENJE VELENJE : DINAMO PANČEVO 34:24 (11:18)
Medved 7, Haseljić in Potočnik po 5; Žujović 7, Jelić 4.