4. 10. 2017

Celjani sporočajo, da je zmag več vrst

#ZMAGJEVEČVRST je slogan, pod katerim smo RK Celje Pivovarna Laško skupaj z organizacijo Europa Donna, slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, združili moči v ozaveščanju o problematiki raka dojk, za katerim v Sloveniji vsak dan zbolijo tri ženske.

#ZMAGJEVEČVRST je slogan, pod katerim smo RK Celje Pivovarna Laško skupaj z organizacijo Europa Donna, slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, združili moči v ozaveščanju o problematiki raka dojk, za katerim v Sloveniji vsak dan zbolijo tri ženske. Te tri ženske so naše mame, hčere, žene, sestre, babice, prijateljice in sodelavke, s katerimi preživljamo skupne trenutke. Samo zaradi raka dojk bo danes umrla vsaj ena Slovenka.

Ozaveščanje o zdravem načinu življenja, preventiva, zgodnje odkrivanje, učinkovito zdravljenje in celostna obravnava ne le rešujejo življenja, ampak vplivajo tudi na izboljšanje njegove kakovosti in ekonomskega statusa bolnikov, njihovih družin in družbe kot celote.

"V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. To je naše načelo, družbena odgovornost in zdravje pa sta naš način življenja. Z veseljem in po naših možnostih zato vedno podpiramo organizacije, ki z dobrim delom in naprednim razmišljanjem ustvarjajo boljši svet, tega pa učimo tudi naše člane ter otroke v naši šoli. Ena izmed takšnih organizacij je tudi Europa Donna, ki smo jim hvaležni za njihovo delo in jim čestitamo za 20 let delovanja. Ozaveščanje, zgodnje odkrivanje bolezni, zdravljenje in rehabilitacija ter posodabljanje medicinske opreme so njihovi cilji in upamo, da jim bomo kot športni klub lahko pri uresničevanju teh, vsaj malce pomagali," je ob oznanitvi sodelovanja dejala v.d. direktorice celjskega kluba, Saša Lešek.


ROZA DRESI osrednji lik podpore, prvič v zgodovini tudi na domači tekmi

Celjski klub je podporo Europa Donni načrtoval kar nekaj časa. V ta namen je svojima tradicionalnima barvama (rumeno – modri) v tej sezoni dodal še drese roza barve, s katerimi želi aktivno promovirati in izrekati podporo Europa Donni. Na dresih je nameščen tudi logotip Europa Donne s pripisom Zmag je več vrst. Drese bodo celjski rokometaši uporabljali vso sezono v tekmovanju evropske lige prvakov, prvič že na gostovanju v Parizu ter v končnici državnega prvenstva, predvsem na gostovanjih. 14. 10. pa bodo na tekmi Velux EHF Lige prvakov proti Meškov Brestu, prvič v zgodovini na domači tekmi, izjemoma rumene drese zamenjali za tiste roza barve, saj bo tekma proti Meškov Brestu osrednji dogodek podpore Europa Donni, oziroma ozaveščanju o problematiki raka dojk.

“V Europi Donni, slovenskem združenju za boj proti raku dojk, smo izjemno veseli in navdušeni nad sodelovanjem z RK Celje Pivovarna Laško, ki poteka pod sloganom #zmagjevečvrst in se bo nadljevalo vse do konca sezone. Pozdravljamo odločitev kluba, da bodo nastopali v rožnatih drsih in na tak način pomagali širiti naša spročila o pomenu skrbi za svoje zdravje, preventivo in zgodnje odkrivanje bolezni.  S tem sodelovanjem bomo prisotni tudi med moškimi, ki niso imuni na raka dojk. Gibanje je klučen del zdravega življenjeskga sloga, zato smo podprore šprtnikov še toliko bolj veseli,” pa je ob sodelovanju povedala predsednica Europa Donne Slovenija, dr. Tanja Španić, ki je s strani kluba prejela tudi posebno darilo ob 20-letnici delovanja, personaliziran dres Europa Donna s številko 20. 

Del od vstopnine namenjen EUROPA DONNI, ženske za ogled tekme le 2 EUR

V mesecu oktobru bomo del od vstopnine obeh domačih, že omenjene tekme 14.10., ko se bodo naši fantje v ligi prvakov pomerili z Meškov Brestom in tekme SEHA Gazprom lige proti RK Vardarju, ki bo 21.10., namenili Europa Donni. V ta namen smo aktivirali posebno kodo EUROPADONNA. Vsak kupec, ki bo kupil vstopnice preko spleta (Mojekarte.si in https://rk-celje.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html#) ter ob nakupu vpisal kodo EUROPADONNA, bo z nakupom vstopnice poskrbel, da bo klub doniral 2 EUR Europa Donni (cena vstopnice je enaka kot sicer).

Na obe omenjeni tekmi bomo namenili posebno povabilo vsem ženskam, ki bodo imele na dan tekme, z nakupom vstopnice na blagajni dvorane, vstopnino le 2 EUR, ki bosta v celoti namenjena za donacijo Europa Donni.

14. oktobra na tekmi z Meškov Brestom (ob 19h) bodo torej celjski rokometaši prvič v novejši zgodovini, domačo, rumeno barvo dresov, zamenjali za drese roza barve ter v njih nastopili v domači dvorani. Europa Donna bo na promocijskem mestu v avli dvorane Zlatorog poskrbela za ozaveščanje in predstavitev dela.

Že danes, 3. oktobra, se bo celjska ekipa ob 16h udeležila tudi dogodka v Celju, ko bo Europa Donna v sodelovanju z lokalnimi organizatorji ter Mestno občino Celje, na nabrežju Savinje v roza pletenine oblekla eno izmed dreves, ki bo prav tako opozarjalo na problematiko raka dojk. 

Posebne roza majice v klubskem FAN SHOPU.

Celjski klub bo v svojem FAN SHOPU v avli dvorane Zlatorog ponudil tudi posebne replike roza dresov, katerih nakup bo prav tako omogočal pomoč Europa Donni. Dresi in njihova cena bodo predstavljeni in na voljo za nakup v kratkem, tudi preko online trgovine.

Podpora skozi vso sezono

Ker pa seveda rak žal ni omejen zgolj na en mesec, bo klub organizacijo podpiral skozi vso sezono. Osrednji dogodki bodo sicer potekali v tem mesecu, a podporo bodo celjski rokometaši izkazovali vse do konca sezone, ko bodo v teh dresih nastopali tudi v končnici državnega prvenstva, za konec pa garnituro originalnih in s strani igralcev podpisanih roza dresov, prodali na dražbi, katere izkupiček bo namenjen Europa Donni.

Če pa želiš, lahko Europa Donni pomagaš že sedaj. Oktobra pošlji SMS sporočilo s ključno besedo POGUMNA ali POGUMNA5 na številko 1919 in prispevaj 1 ali 5 evrov za Združenje Europa Donna Slovenija, ki bo z zbranimi sredstvi nadaljevalo osveščanje o raku dojk in rakih rodil.