6. 10. 2017

Celjani se odpravljajo na gostovanje v Pariz

V 4. krogu Velux EHF Lige prvakov bodo Celjani gostovali pri trenutno najbolj zvezdniški in seveda najbolj bogati rokometni ekipi na svetu. V goste odhajajo k Paris Saint-Germain Handball, ki ima v skupini B trenutno 4 točke, toliko kot drugi Flensburg, s katerim je v minulem krogu v gosteh izgubil in dve manj od vodilnega Veszprema.

Tamše: Verjamem, da bo tekma zelo zanimiva

Po zmagi nad Kielcami, celjska ekipa v Pariz potuje povsem neobremenjena, a seveda z željo, da se bogatim Francozom odločno postavi po robu: »Pariz je morda najbolj zvezdniška, vsekakor pa daleč najbogatejša ekipa v celotnem svetovnem rokometu. Za kakšne posameznike gre govori že npr. dejstvo, da kapetan Daniel Narcisse, ki vsi vemo za kakšnega igralca gre ali pa Luka Stepančić, praktično ne igrata, ali pa zelo malo. Že nekaj let imajo najvišje apetite, torej po naslovu evropskega prvaka, kar pa jim za enkrat kljub velikim vložkom, še ni uspelo, so bili pa zadnji dve leti temu zelo blizu,« je uvodoma Branko Tamše predstavil francoske zvezdnike. Tudi njega je zadnji poraz Pariza v Flensburgu nekoliko presenetil: »Malce me je presenetil poraz v Flensburgu, saj gre za ekipo, »mašinerijo«, ki iz napada v napad, iz obrambe v obrambo in iz minute v minuto melje nasprotnika. Če se sestavijo glede na potencial ekipe, ki ga imajo, potem praktično nimajo slabosti. Zato bo potrebno biti zelo pameten in zbran skozi vseh šestdeset minut, saj je drugače vsaka napaka v zelo kratkem času kaznovana. Posameznikov ne bi izpostavljal, prav vsi so nevarni in pred nami je velik izziv, saj imamo relativno mlado zasedbo, po zmagi nad Kielcami pa so fantje mogoče celo malce poleteli. V Parizu lahko pride do hitre streznitve, česar pa si seveda ne želimo. Igrati hočemo tako kot znamo, kot se bomo glede na analize igre Pariza pripravili. Verjamem, da če bodo fantje vse to absorbirali in prikazali na igrišču, da bo tekma zelo zanimiva in da bomo pokazali, da lahko igramo zanimiv in atraktiven rokomet tudi proti najbogatejši ekipi na njihovem terenu.«

Dujshebaev: Borili se bomo skozi vseh šestdeset minut

Daniel Dujshebaev je bil minuli teden v središču zanimanja, saj se je pomeril z očetom in bratomo, sedaj pa ga v Parizu čakajo največji zvezdniki svetovnega rokometa: »Glede na to, da je Pariz izgubila zadnje srečanja, bo gotovo igral na vso moč in želel hitro popraviti rezultatski minus. Zato bo vsekakor težko, vendar verjamem, da se bomo borili vseh šestdeset minut in da ne gremo tja brez svojih želja. Seveda imajo na vseh pozicijah superzvezdnike, kar bo delo še oteževalo, ampak pokazali smo, da lahko z borbo dosežemo zelo veliko, zato počakajmo in bomo videli kaj to pomeni za tekmo v Franciji.«

Mitrović: V Pariz ne odhajamo na ekskurzijo, igra se za točke in mi jih želimo osvojiti na vsaki tekmi

Podobno meni tudi Luka Mitrović, ki je podobno kot Dani, minuli teden dosegel pet zadetkov, a izpostavlja kolektivno igro, ki je prinesla rezultat proti Kielcam: »Težko delo nas čaka, imajo superzvezde, na vsakem položaju vsaj dva. Vseeno ne bi izpostavljal posameznikov, morda edino manjše presenečenje, da se igra bolj ali manj vrti okoli Sagosena, ki se jim je pridružil šele letos. Tja odhajamo brez pritiska, nimamo kaj izgubiti. Po tekmi s Kielcmi smo se psihično nekoliko dvignili in to ter kolektivna igra, ki smo jo prikazali, sta naša plusa. V Pariz ne odhajamo na ekskurzijo, igra se za točke in mi jih želimo osvojiti na vsaki tekmi.«

Tekma je na sporedu v nedeljo, 8. oktobra ob 17h z neposrednim prenosom na Š1. Celjani bodo imeli v Parizu tudi podporo navijačev, saj se bo na pot podal en avtobus Florijanov, ki bodo upali, na eno večjih senzacij letošnje lige prvakov. Že naslednji vikend pa Celjani vabijo v svoj Zlatorog, ko se bodo pomerili z Meškov Brestom. Tista tekma bo v soboto, 14. oktobra ob 19h.