26. 10. 2017

Slovenski rokometaši po pravem maratonu remizirali v Stožicah

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so odigrali prvo pripravljalno tekmo s Hrvati in po pravem "rokometnem maratonu" in skoraj dve uri dolgem dvoboju remizirali s 26:26. 

Veselin Vujović ni mogel računati na Jureta Dolenca, Vida Kavtičnika, izven postave pa je pustil še Urha Kastelica, Jako Malusa in Grego Okleščna. Slovenci so od prve minute zaigrali trdno in odločno ter že v sedmi minuti povedli s 3:1, a nato naredili dve nepotrebni napaki, kar so gosti izkoristili in le minuto kasneje izenačili na 3:3.

Selektor je v prvem polčasu opravil veliko menjav, v ogenj je poslal praktično vse svoje izbrance, tudi novince Nika Medveda, Aleksa Vlaha in Danija Zugana. Zavoljo tega so njegovi fantje občasno izgubili pravi ritem, izkušeni Hrvati pa so to znali kaznovati in jim v 15. minuti ušli na dva gola (5:7). Do konca polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v rezultatski prednosti, ki nikoli ni znašala več kot dva gola, pa so bili Hrvati.

V drugem polčasu je v vrata stopil Urban Lesjak in branil odlično, a so gostitelji vseeno v 35. minuti zaostali za tri gole (13:16), po Vujovićevi minuti odmora so se šest minut kasneje znižali na 16:17. V telesno izjemno zahtevni tekmi - oboji so vseskozi igrali grobo in na robu izključitve - so odločale malenkosti. V prelomnih trenutkih dvoboja so bili sprva v boljšem položaju Hrvati, v zadnji minuti sta srbska sodnika izključila Marka Bezjaka, a je nekdanji "Velenjčan" Željko Musa je zadel vratnico. Slovenija je v zadnjem napadu izenačila prek Žige Mlakarja, v izdihljajih tekme pa sta sodnika upravičeno razveljavila zadetek Igorja Karačića in ostalo je pri neodločenem izidu.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Mlakar s sedmimi goli, Gašper Marguč jih je prispeval pet.

Miha Zarabec, reprezentant Slovenije: 

"Tekme s Hrvaško so vselej 'na nož', tudi današnja je bila takšna. Na tokratni tekmi izid ni bil v ospredju, čeravno je pomembno, da nismo izgubili na domačih tleh. V ospredju je bila naša igra. Priznam, da sem bil kar malce v dvomih, saj v tem tednu nismo bili najboljši, selektor nas je zaradi tega nekajkrat pošteno okregal, od začetka tekme pa smo igrali srčno in bojevito ter izvlekli naš trenutni maksimum."

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: 

"Zelo agresivna tekma, sploh ni bila podobna prijateljskemu dvoboju. Glede na to, da smo večino tekme zaostajali, smo lahko zadovoljni z neodločenim izidom."

ČLANI, PRIJATELJSKA TEKMA

Stožice, četrtek, 26. oktobra:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 26:26 (13:14)
Slovenija: Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 5 (3), Janc 1, Potočnik, Cingesar 1, Kodrin 1, Medved 3 (1), Gaber 3, Bezjak, Barišić-Jaman 1, Vlah, Zarabec 1 (1), Žabič, Mlakar 7, Zugan.
Hrvaška: Pešić, Alilović, Mihić, Vori, Marić, Stepančić 3, Gojun, Horvat 1, Karačić 2, Štrlek 1, Čupić 8 (5), Musa, Mamić, Cindrić 5, Vranković 1, Kozina 1, Mandalinić 4, Jaganjac.