26. 10. 2017

Med EP v Zagrebu izjemno slovensko poslovno središče

Rokometna zveza Slovenije bo v času evropskega prvenstva na Hrvaškem organizirala slovensko poslovno središče, ki bo združilo šport, gospodarstvo in politiko.

RZS s tem nadaljuje tradicijo organiziranja tega dogodka, ki ga je prvič pripravil že na svetovnem prvenstvu v Katarju, nato na evropskem na Poljskem, olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in v manjši obliki tudi na minulem SP v Franciji. Zaradi bližine hrvaške prestolnice bo tokratno središče še bolj mamljivo za vse gospodarske subjekte, med katerimi je že veliko tistih, ki so potrdili prihod.

Med velikimi imeni najdemo predsednika uprave Atlantic grupe Emila Tedeschija, predsednika uprave OTP banke Sandorja Csanyjija, predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca, predsednike uprav sponzorjev Rokometne zveze Slovenije in mnoge druge izjemne gospodarstvenike. Prisotni bodo tudi župani Ljubljane Zoran Janković, Podgorice Slavoljub Stijepović in Skopja Koce Trajanovski, častni gost bo predsednik UEFA Aleksander Čeferin, častni pokrovitelj celotnega dogodka pa predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

V tridnevnem programu, ki bo potekal na dneve tekem slovenske reprezentance (13., 15. in 17. januar) v hotelu Westin v Zagrebu, bodo gostje lahko uživali v odličnih okroglih mizah, pogovorih z visokimi predstavniki gospodarstva, gospodarskih posvetih ter ostalih poslovnih predstavitvah, katerih rdeča nit bo zelena tehnologija.

Namen organiziranja in vzpostavitve takšnega središča je učinkovita promocija naše države, obenem pa tudi slovenskega gospodarstva in možnosti poslovnega sodelovanja z gostitelji prvenstva kot tudi vsemi ostalimi zainteresiranimi državami. Cilj Slovenskega središča na Hrvaškem je, da se doseže poslovno sodelovanje slovenskih in hrvaških poslovnih subjektov ter tistih iz drugih držav, izvedba promocija Slovenije kot celote ter združitev slovenske in tuje zainteresirane javnosti v sklopu evropskega rokometnega prvenstva 2018.

CELOTEN PROGRAM SLOVENSKEGA POSLOVNEGA SREDIŠČA, KI SE LAHKO ŠE NEKOLIKO SPREMENI, SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Bor Rozman, član predsedstva RZS:

"Rokometna zveza Slovenije nadaljuje tradicijo, s katero je začel že na SP v Katarju in jo nadaljeval na vseh naslednjih prvenstvih, torej organizacijo slovenskega poslovnega središča, ki bo potekal tudi na Hrvaškem. Prisotnost je potrdilo že veliko imenitnih imen, program pa je odličen, zato je priložnosti za utrjevanje vezi med gospodarskimi subjekti veliko. Častni pokrovitelj tokratnega središče bo predsednik vlade Republike Slovenije Miro Cerar, ki bo prisoten zadnji dan, prisotni pa bodo tudi župani Ljubjane, Podgorice in Skopja, ki skupaj z RZS kandidirajo za EP 2022 za ženske, saj bomo v Zagrebu obširneje predstavili celotno kandidaturo. Celoten dogodek bomo izpeljali v hotelu Westin z ogledom tekem slovenske reprezentance v areni Zagreb, rdeča nit pa so zelene tehnologije, zaradi česar so prisotnost potrdili tudi predstavniki nekaterih večjih evropskih korporacij."

Prispevek z novinarske konference:

   

Slovensko poslovno središče na EP na Poljskem 2016: