3. 11. 2017

Proti Gdynii za napredovanje v redni del Lige prvakinj

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je prva povratna tekma skupinskega dela Lige prvakinj. Na Kodeljevem bo v soboto, 4. novembra, ob 15.00, gostovala poljska Vistal Gdynia. Krimovke so jo na prvi tekmi ugnale z 29:19.

Druga domača evropska tekma v tej sezoni bi ljubljanskim rokometašicam poleg novega para točk prinesla tudi uvrstitev v glavni del tekmovanja, s tem pa novih šest dvobojev na vrhunskem nivoju. Skupina A, v kateri so Krimovke, se v nadaljevanju križa s skupino B, kjer trenutno najbolje kaže madžarskemu Györiju, ruskemu Rostov-Donu in danskemu Midtyllandu.

Zdravstveni karton domače ekipe se počasi izboljšuje, vedno bolje sta pripravljeni Elizabeth Omoregie in Jelena Despotović, a med vratnicama bomo na žalost pogrešali Amro Pandžić, ki je še vedno poškodovana. Trener Uroš Bregar opozarja, da se vsaka tekma začenja z 0:0 in da Krimovke čaka veliko dela.

Aktualne poljske prvakinje so po tretjem kolu Lige prvakinj, na Poljskem so jih Krimovke ugnale s Z 29:19, odigrale dve tekmi državnega prvenstva. Premoč jim je po 35:24 priznala Jelenia Góra, z 28:25 pa jim je nov poraz prizadejal Lublin.

Povratna tekma se bo v soboto, 4. novembra, začela ob 15.00. Na Kodeljevem bo tudi tokrat na voljo pestra ponudba z naše spletne trgovine. Ob enakem času se bosta v Romuniji pomerila tamkajšna Bukarešta in danski NFH.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A, 4. KOLO

Kodeljevo, sobota, 4. novembra, ob 15.00:
RK KRIM MERCATOR : VISTAL GDYNIA - prenos na Šport TV 2

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Veseli me, da smo s Poljske prišli z dvema točkama. Pokazali smo, da smo kvalitetnejši od Gdynie, igrali smo dobro obrambo, bili smo agresivni. Ne maram takšnih tekem, ko že vsi vidijo novi dve točki. Ne smemo si privoščiti katastrofe, opozarjam ekipo, da se tekma začenja z 0:0, Gdynia je zelo kvalitetna zasedba. Še vedno rešujemo problematiko s poškodbami, veliko igralk posledično ne igra na svojih pozicijah. Moramo se prilagajati na tak sistem, tudi tokrat bo ključ je v obrambi, iz katere lahko stečemo v protinapad in si olajšamo pot do zmage."

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:

"Veseli me, da smo prvo tekmo opravili z odliko. Pozabiti moramo prvo tekmo in začeti znova, želimo si osvojiti novi dve točki in se uvrstiti v drugi del Lige prvakinj."

Ana Abina, rokometašica Krima Mercatorja:

"Doma nas čaka še ena naloga, ki jo moramo opraviti z zmago. Še več moramo narediti v napadu, pokazati našo energijo in aktivno igro v obrambi ter narediti čim manj napak."