24. 11. 2017

Gorenje Velenje nadaljuje Ligo prvakov proti švicarskim prvakom

Do konca prvega dela v skupini C VELUX EHF Lige prvakov nas ločita le še dve koli. Rokometaši Gorenja Velenja, ki lovijo uvrstitev na enega izmed prvih dveh mest in s tem dodatni kvalifikacijski tekmi za vstop v osmino finala, to soboto čaka pomemben preizkus. Ob 19.30 se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili z moštvom Kadetten iz Schaffhausna.

Velenjsko moštvo v soboto želi nadaljevati niz zmag v domači dvorani, kjer med evropsko elito v tej sezoni še ni oddalo točke. Na drugi strani so švicarski prvaki z zadnjim domačim porazom proti Abanci Ademarju Leonu (23:24) zapravili praktično vse možnosti za preboj v vrh. Prav španska zasedba je trenutno glavna konkurentka Velenjčanov. Po osmih tekmah obe ekipi premoreta 10 točk, v prednosti pa so vseeno Španci, ki ob zmagi in porazu na medsebojnih tekmah premorejo boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V skupini C z 12 točkami vodi Skjern, ki bo v Leonu gostoval v istem terminu kot bo potekala tekma v Šaleški dolini.

Ekipa iz juga Švice je do sobotnega obračuna zbrala tri zmage. Eno izmed njih je v domači dvorani zbrala ravno proti izbrancem Željka Babića, ki jih je ugnala z 31:28. Z devetimi goli je bil v začetku oktobra najboljši srednji zunanji rokometaš Gabor Csaszar (188 cm, 1984). Madžar je s 44 goli tudi najboljši strelec svoje ekipe med evropsko elito. Z 29 goli mu sledi Švicar Manuel Liniger (180 cm, 1981), ki igra na položaju levega krila. Član švicarske ekipe je tudi Slovenec Nik Tominec.

Ker si člani Gorenja Velenja v soboto želijo glasne podpore s tribun, so v tem tednu opravili nekaj obiskov. V proizvodnih obratih so v sredo obiskali delavce generalnega sponzorja Gorenja ter hčerinskih podjetij Gorenje I.P.C. in Gorenje servis, dan kasneje pa so bili gostje pri »sosedih« Rdeče dvorane, velenjskih gasilcih. Vsem zbranim so predali posebna vabila na tekmo.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Pred nami je deveta in obenem izjemno pomembna tekma skupinskega dela VELUX EHF Lige prvakov. Na tekmeca se dobro pripravljamo in ga pričakujemo v polni postavi. Na obračunu z moštvom Kadettna Schaffhausna bomo morali biti izjemno potrpežljivi. Mislim, da bo to v soboto celo najbolj pomembna stvar v naši igri. Ob tem bomo seveda morali prikazati dobro obrambo. Nikakor ne smemo misliti, da bomo tekmeca zlomili že po prvih 30 minutah igre. Gre za odlično ekipo, ki v fazi napada premore odlične rokometaše, ob tem pa tudi kakovostnega vratarja. Švicarski prvaki so resda izgubili možnosti za napredovanje, a to ne pomeni, da v Velenje prihajajo z belo zastavo. Želim si, da bi nas na v soboto na tribunah Rdeče dvorane podpiralo kar največ navijačev."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Pred začetkom sezone v VELUX EHF Ligi prvakov smo dejali, da si na domačih tekmah ne bomo smeli privoščiti spodrsljajev. Sedaj je pred nami zadnji obračun skupinskega dela v Rdeči dvorani, na katerem znova ciljamo le na zmago. Švicarska ekipa je sestavljena iz kakovostnih igralcev. Možnosti za napredovanje so rokometaši Kadettna Schaffhausna praktično že izgubili, kar pa je na sobotni tekmi za njih le dodatna prednost, saj bodo lahko nastopili povsem neobremenjeno. V Velenje zagotovo ne prihajajo z belo zastavo. Za razliko od zadnje tekme Lige prvakov bomo morali v soboto izboljšati predvsem igro v obrambi, ki proti Dinamu iz Bukarešte ni bila na ravni, ki bi si je želeli. V kolikor nam to uspe, bo to ob dobrem dnevu vratarjev zagotovo eden naših glavnih adutov v lovu na ugoden izid. Vsekakor bo vse lažje ob bučni podpori s tribun, zato vse navijače vabim, da se nam v soboto pridružijo v Rdeči dvorani."

VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 9. KOLO:

sobota, 25. novembra, ob 19.30:
GORENJE VELENJE : KADETTEN SCHAFFHAUSEN (prenos na Šport TV 1)
LESTVICA SKUPINE C
Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1. Skjern Handbold 8 6 0 2 260 206 54 12
2. Gorenje Velenje 8 5 0 3 224 215 9 10
3. Abanca Ademar Leon 8 5 0 3 214 214 0 10
4. Elverum Handball 8 4 0 4 228 241 -13 8
5. Kadetten Schaffhausen 8 3 0 5 192 198 -6 6
6. Dinamo Bukarešta 8 1 0 7 191 230 -39 2