26. 11. 2017

Celjani proti Nemcem ostali praznih rok

Aktualni slovenski prvaki so na srečanju 9. kola Lige prvakov gostili nemški Flensburg, kateremu pa so morali priznati premoč, saj je slavil zmago s 30:27.

Celjani so Flensburgu še drugič v sezoni morali priznati poraz, navkljub manjkajočim Luki Mitroviću, Jaku Malusu in Branku Vujoviću pa so se favoriziranim Nemcem dobro upirali. Flensburg je do zmage prišel v drugi polovici drugega polčasa, ko je pivovarjem zmanjkalo nekaj več zbranosti za presenečenje.

Celjani so se v prvem polčasu pogumno zoperstavili favoriziranemu Flensburgu, trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva. Nemci so na začetku tekme prišli do vodstva, domača ekipa pa je v prvih petih minutah imela nekaj težav v napadu, predvsem zaradi visoke in kompaktne gostujoče obrambe. A so pivovarji našli pot do gola, z raznovrstno igro so izkoriščali svoje priložnosti, predvsem s prodori na sedemmetrsko črto pa je domača vrsta prihajala do sedemmetrovk in z uspešno izvedenimi tudi držala stik s Flensburgom.

Imeli so celo priložnosti za vodstvo, a kar nekaj časa je trajalo, da so prišli do njega. Uspelo jim je v 24. minuti, ko je čez celo igrišče zadel David Razgor (11:10). Toda v končnici prvega polčasa se je v celjsko igro prikradlo nekaj nezbranosti, kar so izkušeni Nemci izkoristili. V 29. minuti so prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (15:13), dva zadetka sta ekipi delili tudi ob polčasu.

Začetek drugega polčasa je bil za pivovarje obetaven, saj so v 33. minuti izid poravnali (16:16.). Toda zatem se jim je ustavilo, gostujoči igralci pa so ponujeno zgrabili z obema rokama. Pet minut kasneje so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (20:17). Predvsem v obrambi Celjani niso bili pravi, svoje je nato dodal še vratar Mattias Anderson in posledično je Flensburg prišel do +4.

Nase je nato opozoril 17-letni Domen Makuc, ki je zadel dvakrat po vrsti in ob tem še vodil napad Celja, a po prestreženi njegovi podaji v 47. minuti so Nemci povedli s 25:20. Flensburg je še naprej izkoriščal ponujene priložnosti in prostor, ko je v 48. minuti zadel še Marius Steinhauser (26:20), se je tehtnica močno nagnila na gostujočo stran.

Vendar se Celjani niso predali. Daniel Dujšebajev je s tremi goli vrnil nekaj upanja svoji ekipi (23:26), Flensburg je spet pobegnil na +5, Celje se je še enkrat približalo na 25:28, tudi na 27:29 v zadnji minuti, a časa za kaj več je zmanjkalo.

Prvi strelec Celja in tekme je bil Jan Jurečič s sedmimi goli.

LIGA PRVAKOV, 9. KOLO

Nedelja, 26. novembra:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : FLENSBURG 27:30 (14:16)
Jurečič 7, Dujshebaev 5; Jeppsson in Steinhauser po 6.