26. 11. 2017

Poraz Slovenk v Parizu in poškodba Polone Barič

Slovenska ženska članska reprezentanca je v Parizu odigrala še drugo pripravljalno tekmo, tokrat proti Franciji in izgubila z 18:26. Bolj kot poraz skrbi povzroča poškodba Polone Barič.

Slovenski selektor Uroš Bregar je kljub porazu zadovoljen z igro slovenskih rokometašic, predvsem v drugem polčasu, na splošno pa tudi s pristopom njegovih izbrank na celotnem turnirju, na katerem se je naša izbrana vrsta pomerila s kar dvema ekipama, s katerima bo zaigrala tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Največje skrbi trenutno povzroča zdravstveno stanje Polone Barič, ki si je že v prvem polčasu poškodovala koleno in že med tekmo odšla v bolnico na pregled in preiskave, ki bodo pokazale za kako resno poškodbo gre.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Turnir v Franciji bi ocenil kot uspešen, grenek priokus pa mu daje le poškodba Polone Barič. Dekleta, priložnost za igro sem dal vsem, so se v petek proti Angoli borile vseh 60 minut, moramo pa vedet, da so tekmice prišle na tekmo neposredno z letališča in nas vzele tudi malo z levo roko, česar se zavedamo, a smo vseeno zasluženo zmagali. Bo pa tekma na svetovnem prvenstvu nekaj povsem drugega, saj bodo hitre in agilne angolske igralke zagotovo pokazale zobe. V finalu proti Franciji se je predvsem pri mladih igralkah poznala trema, imeli smo precejšnje težave v napadu, saj smo v prvem polčasu zadeli le petkrat. V garderobi smo se med polčasom dogovorili, da je potrebno zaigrati bolj hrabro, kar se je tudi zgodilo in igra je bila precej boljša, tak pa tudi rezultat."

ČLANICE, PRIPRAVLJALNA TEKMA, PARIZ

Nedelja, 26. novembra:
FRANCIJA : SLOVENIJA 26:18 (12:5)
Slovenija: Ferfolja, Abina 2, Amon 1, Gros 2, Lovšin, Stanko 3, Rudman, Zulič 1, Koren 5, Pandžić, Barič, Beganovič, Vrček 2, Čopi, Vojnović, Krhlikar 1, Žabjek.

Že odigrano:
SLOVENIJA : ANGOLA 31:25 (13:13)
Slovenija: Ferfolja, Abina 1, Amon, Gros 8, Lovšin, Stanko 5, Rudman 1, Zulič 3, Koren 4, Pandžič, Barič 3, Beganovič, Vrček 3, Čopi, Vojnović, Krhlikar 2, Žabjek.