28. 11. 2017

Članice priprave nadaljujejo brez poškodovane Baričeve

Po pripravljalnem turnirju v Franciji se bo danes popoldne v Laškem znova zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki bo opravila sklepni del priprav na svetovno prvenstvo, na katerem pa zagotovo ne bo nastopila poškodovana Polona Barič.

25-letna Primorka, ki se je poškodovala na nedeljski tekmi proti Franciji v Parizu, je opravila pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal strgane sprednje kolenske križne vezi. Baričeva, sicer članica Krima Mercatorja bo morala tako prestati operacijo in vsaj šestmesečno rehabilitacijo, zaradi česar je njena sezona že predčasno končana.

V Laškem bo tako zadnje treninge opravilo osemnajst igralk, ki se jim bo znova pridružila tudi Neli Irman, ki je morala zaradi osebnih zadev izpustiti turnir v Parizu ter se vrniti v Švico, kjer živi in dela. Selektor Uroš Bregar, ki je bil s pristopom igralk na tekmah proti Angoli in Franciji zelo zadovoljen, bo seznam 16 rokometašic, ki bodo odpotovale v Nemčijo določil v četrtek zvečer, po poškodbi Baričeve in dejstvu, da Elizabeth Omoregie še nima pravice nastopa, pa se bo tako moral zahvaliti le še eni igralki.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v soboto, 2. decembra, ob 14.00 proti bronasti Franciji z minulega EP, proti kateri je v nedeljo v Parizu izgubila z 18:26, že naslednji dan pa jo ob 14.00 čaka obračun s petouvrščeno ekipo lanskega prvenstva Romunijo. Z ekipo, ki jo vodi Ambros Martin, se je Slovenija na velikih tekmovanjih doslej pomerila le enkrat - leta 2003 je bila boljša s 30:28.

SVETOVNO PRVENSTVO 2017, 1. DEL, SKUPINA A
Trier (Nemčija)

1. kolo, sobota, 2. decembra, ob 18.00:
FRANCIJA : SLOVENIJA

2. kolo, nedelja, 3. decembra, ob 14.00:
SLOVENIJA : ROMUNIJA

3. kolo, torek, 5. decembra, ob 14.00:
SLOVENIJA : ANGOLA

4. kolo, četrtek, 6. decembra, ob 14.00:
PARAGVAJ : SLOVENIJA

5. kolo, petek, 7. decembra, ob 20.30:
ŠPANIJA : SLOVENIJA