6. 12. 2017

Uspešno sodelovanje med RZS in Gimnazijo Šiška

V šolskem letu 2003/2004 sta Rokometna zveza Slovenije in Gimnazija Šiška Ljubljana pričeli s projektom »Rokometni oddelki« na gimnaziji Šiška z namenom, da se perspektivnim rokometašem in rokometašicam omogoči čim bolj kvalitetne treninge ter optimalno usklajevanje šolskih in športnih obveznosti.

V šolskem letu 2017/2018 je v šolske klopi rokometnega oddelka Gimnazije Šiška sedla že 15. generacija rokometašev in rokometašic. V štirih rokometnih oddelkih se trenutno šola 60 rokometašev in rokometašic iz različnih klubov, od tega 24 fantov in 36 deklet. Kar nekaj dijakov in dijakinj rokometnih oddelkov, letnika 2002 in mlajših, je tudi članov oziroma članic mladinskih in kadetskih reprezentanc Slovenije.

Dekleta na fotografiji so del ženske članske reprezentance Slovenije, ki se trenutno bori na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, bile pa so tudi dijakinje rokometnih oddelkov na Gimnaziji Šiška, kar je dokaz, da je projekt RZS uspešen. 

Na fotografiji na žalost manjka Tamara Mavsar, prav tako nekdanja dijakinja rokometnih oddelkov, ki bo zaradi poškodbe izpustila svetovno prvenstvo. Dijak Gimnazije Šiška je bil tudi selektor članske reprezentance, Uroš Bregar, vrsto let pa je sodeloval kot trener pri projektu rokometnih oddelkov na Gimnaziji Šiška.