18. 3. 2018

Celjani kljub porazu na zaključni turnir Lige SEHA

Celjski rokometaši so v zadnjem kolu Lige SEHA, ki ni imel vpiva na končno razvrstitev, gostovali pri Metalirgu, ki so jim morali priznati premoč z 28:26. Velenjčani doma do zmage s 27:25.

Rokometaši iz Celja so vse dvome o preboju na zaključni turnir regionalne lige Seha, ki bo med 13. in 15. aprilom v Skopju, razrešili že pred časom. Že pred zadnjo tekmo v ligaškem delu je bilo jasno, da jih na sklepnem turnirju v polfinalu čakajo tradicionalni tekmeci iz Zagreba (drugi polfinalni par je Vardar Skopje - Meškov Brest), tako da so današnjo tekmo v makedonski prestolnici začeli brez tekmovalnega pritiska in doživeli peti poraz.

Izbranci Branka Tamšeta so v rednem delu regionalnega tekmovanja končali na tretjem mestu z enajstimi zmagami in še dvema neodločenima izidoma. Na današnjem "formalnem" obračunu v Skopju so - navkljub nekaterim manjkajočim nosilcem igre - imeli vse do same končnice možnost iztržiti neodločen izid. V zadnji minuti so pri zaostanku 26:27 zapravili (pol)nasprotni napad za izenačenje, kar je kaznoval Vanja Ilić in postavil končni izid na tekmi.

V celjski ekipi so bili najbolj učinkoviti Gal Marguč, Domen Makuc in Daniel Dušebajev, ki so dosegli po pet golov.

LIGA SEHA, 18. KOLO

Nedelja, 18. marca:
METALURG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:26 (17:13)
Kuzmanovski 6, Jaganjac in Ilić po 5.

GORENJE VELENJE : TATRAN PREŠOV 27:25 (17:13)
Medved 9, Cehte 5; Hrstka, Urban in Butorac po 5.

LESTVICA
1. Vardar 18 17 1 0 565:445 52