20. 3. 2018

Koper 2013 v Ligi NLB za prvaka še naprej zmagovito

Rokometaši Kopra so na prvi tekmi 3. kola Lige NLB za prvaka vpisali drugo zmago - z 28:25 so bili doma boljši od Krke. Dvoboj med Rikom Ribnico in Celjem Pivovarno Laško bo na sporedu v soboto.

Koprski rokometaši so v Ligi NLB za prvaka dosegli drugo zmago, po odmevni zmagi v Velenju so v Bonifiki ukanili še tekmece iz dolenjske prestolnice. Za Primorce je bila ta tekma tudi generalka pred sobotnim obračunom v skupinskem delu evropskega pokala EHF, v katerem bodo gostili finski Cocks.

Primorci so temelje za zmago postavili v končnici prvega polčasa, ko so povsem razorožili Novomeščane in si v 28. minuti priigrali lepo zalogo šestih golov (14:8). "Velikega kapitala" v drugem polčasu niso zapravili, čeravno so jih tekmeci z Dolenjske dodobra ogrozili in se jim v končnici povsem približali (25:24). "Mir v koprsko hišo" sta prinesla Tilen Sokolič in Aleks Vlah, ki sta v 58. minuti povišala na 27:24.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Vlah s šestimi goli, v novomeški pa je Jernej Papež dosegel šest zadetkov.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO

Sreda, 21. marca:
KOPER 2013 : KRKA 28:25 (14:9)
Bratkovič 8, Vlah 6; Papež 6, Didovič in Klobčar po 5.

Martin Kocjančič, igralec Kopra 2013:

"Danes smo šli v tekmo na polno, celotna ekipa je igrala dobro v obrambi in napadu in smo si tako priigrali prednost petih zadetkov za drugi polčas. V drugem polčasu smo malenkost popustili v obrambi, kar so gostje izkoriščali z igro na krožnega napadalca in se uspeli približat, vendar smo na koncu ohranili mirno kri in mislim, da na koncu tudi zasluženo zmagali."

Nejc Udovč, igralec Krke:

"Čestitam gostiteljem za zasluženo zmago, čeprav bi bila realna vsaj delitev točk. Res smo slabše začeli prvi polčas, v katerem smo izgubili kar nekaj ključnih žog in zgrešili stoodstotne strele, a smo se v nadaljevanju vrnili v igro, Koprčane ujeli in do končnice zmanjšali zaostanek. V zaključku tekme pa so imeli več športne sreče gostiteljem."

Sobota, 24. marca, ob 20.15:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Torek, 14. maj, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA

LIGA NLB ZA OBSTANEK, 3. KOLO:

Petek, 23. marca, ob 19.00:
TRIMO TREBNJE : LL GROSIST SLOVAN

Ob 19.30:
DOBOVA : HERZ ŠMARTNO

Nedelja, 25. marca, ob 14.00:
MARIBOR BRANIK : JERUZALEM ORMOŽ
LESTVICA LIGE ZA PRVAKA