31. 12. 2018

Nova reprezentantka pri Krimu Mercatorju

V drugi polovici sezone bo vrste Krima Mercatorja okrepila Lea Krajnc. Piranska rokometašica, ki se odlično znajde tako na zunanjih položajih, kot tudi na mestu krožne napadalke bo tako predstavljala dodano vrednost hitri igri, ki jo ob trdni obrambi goji glavni trener Uroš Bregar.

Piranska rokometašica je prve rokometne korake opravila v domačem klubu, kjer je vse sezone igrala v vsaj treh starostnih kategorijah. V letu 2015 se je odpravila v Zagorje, od koder jo je rokometna pot vodila v tujino. Okrepila je turški Zagnosspor in se v Challenge pokalu pomerila proti Ajdovščini. Po poškodbi rame se je vrnila v Zagorje in v aktualni sezoni na 10 tekmah državnega prvenstva dosegla 45 zadetkov. Obenem je tudi stalna članica slovenske izbrane vrste, s katero je na velikem tekmovanju prvič gostovala v letu 2016, ko je evropsko prvenstvo gostila Švedska.

Rokometašice Krima Mercatorja v januarju najprej čaka gostovanje v srbski Jagodini, kjer se bodo na drugem turnirju regionalne lige v petek, 4. januarja, ob 17.00, pomerile proti tamkajšnjemu klubu. Teden dni kasneje bosta na tretjem turnirju v Stožicah gostovala črnogorska kluba Rudar in Budućnost. Nadaljujeta se tudi državno prvenstvo in Pokal Slovenije.

Največji izziv pa ljubljanskim rokometašicam zagotovo predstavlja glavni del Lige prvakinj. Krimovke čakajo težke preizkušnje proti madžarskemu FTC-ju, romunski Bukarešti in norveškemu Vipersu. Rokometašice slednjega bodo v uvodnem kolu na Kodeljevem gostovale v soboto, 26. januarja, ob 15.00.

LEA KRAJNC
Datum rojstva: 1. april 1993
Višina: 180 cm
Igralna pozicija: leva zunanja
Prejšnji klubi: Piran (do 2015), Zagorje (2015-16, 2018), Zagnosspor (2016-17, 2017-18)

Lea Krajnc, okrepitev Krima Mercatorja:

"Krim je zagotovo največji ter najuspešnejši ženski rokometni klub v Sloveniji, zato mi ta prestop veliko pomeni. Liga prvakinj je tisto, kar sem si, poleg seveda igranja za reprezentanco, vedno želela. Za take tekme treniraš in se odrekaš marsičemu, vsak dan. Upam, da mi vključitev na treningih ne bo povzročala velikih težav, saj trenerjev sistem dela poznam že iz reprezentance. Poleg tega so tukaj tudi super soigralke, ki mi pomagajo na popolno adaptacijo, za kar sem jim neizmerno hvaležna!"