3. 3. 2018

Markušić Dobovi priigral remi proti Mariboru Braniku

Na zadnjih dveh rednih tekmah zadnjega kola rednega dela Lige NLB (dvoboj med Koprom 2013 in Dobovo bo v sredo) je Jeruzalem Ormož z 29:25 premagal Urbanscape Loko, Dobova in Maribor Branik pa sta se razšla brez zmagovalca (25:25).

V nadaljevanju sezone obe ekipi čakata še dve medsebojni tekmi, saj bosta nastopili v skupini za obstanek, družbo pa jim bodo delali še Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož, LL Grosist Slovan in Herz Šmartno.

V prvi polovici tekme je kazalo na zmago domače zasedbe, ki se je na veliki odmor opravila s prednostjo štirih golov (14:10). A mariborska ekipa je v drugem polčasu vendarle strnila svoje vrste in v 42. minuti izenačila na 17:17, devet minut kasneje pa vodila za tri gole (22:19). Posavci niso vrgli puške v koruzo, v 57. minuti so Štajerce ujeli in izenačili na 23:23.

V razburljivi končnici se je najprej zmaga nasmihala Mariborčanom, ki so z golom Andraža Keteja povedli s 25:24, izenačujoči gol pa je dosegel Dorian Markušič.

LIGA NLB, 18. KOLO

Sobota, 3. marca:
JERUZALEM ORMOŽ : URBANSCAPE LOKA 29:25 (11:12)
Čudič 8, Žuran in Vujović po 7; Kavčič 12, Pipp 4.

Sašo Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:

"Tekma je bila zelo težka, kar smo tudi pričakovali. Prvi polčas smo odigrali slabo v napadu, a na našo srečo smo s trdo obrambo in razpoloženim vratarjem držali stik z tekmecem. Drugi polčas se nam je odprlo tudi v napadu in mislim, da smo zasluženo slavili zmago."

DOBOVA : MARIBOR BRANIK 25:25 (14:10)
Markušić 6, Seferović in Smojver po 5; Jerenec 7, Štumpfl in Kete po 4.

Filip Jerenec, igralec Maribora Branika:

"Morda smo bili v prvem polčasu še pod vplivom razočaranja, da se nam ni uspelo uvrstiti v končnico za prvaka in smo tako dopustili, da se je tekmec oddaljil za nekaj zadetkov. Med odmorom nas je trener konkretno opomnil zakaj se igra rokomet in česa smo sposobni. Zaigrali smo bolj čvrsto v obrambi ter v napadu uspeli izvesti nekaj uspešnih protinapadov. Vendar tako kot skoraj skozi vso sezono smo tudi tokrat v zaključku popustili in na koncu dovolili Dobovi, da je izenačila."

Petek, 2. marca:
LL GROSIST SLOVAN : RIKO RIBNICA 21:25 (9:10)
Sankovič 7, Marinček 5; Nosan 5, Vujačić 4.

Peter Marušič, igralec LL Grosista Slovana:

"Ekvivalentni smo bili 55 minut, potem nas je malo zmanjkalo. Pozna se odsotnost nekaterih igralcev. Sam sem še malo neuigran, ampak z naslednjimi tekmami bo tudi to prišlo. Čestitam fantom za borbo in upam, da bo v prihodnje šlo bolje."

Jošt Perovšek, igralec Rika Ribnice:

"Odigrali smo dobro tekmo. Spet smo sestavili tako obrambo, kot napad in prejeli samo 21 golov. Zaključili smo prvi del na prvem mestu z lepo prednostjo pred Koprom 2013 in Urbanscape Loko. Gremo v ligo za prvaka, upamo na najboljše in da izpolnimo cilj, tretje mesto."

TRIMO TREBNJE : HERZ ŠMARTNO 30:28 (16:15)
Horžen 10; Strmljan 8, Avsec 5.

Filip Gradišek, trener Herza Šmartnega:

"Ekipi Trima Trebnjega čestitam za zmago. Mi smo prikazali dobro tekmo, bili ves čas blizu, kar je bil tudi naš cilj. Na koncu nam je za zmago zmanjkalo nekaj športne sreče in večje osredotočenosti."

Klemen Sašek, igralec Trima Trebnjega:

"Odigrali smo težko tekmo, na kateri nismo pokazali veliko dobrih stvari. Vseeno smo, tako kot smo pričakovali, osvojili dve točki, a tekmo moramo kmalu pozabiti ter vse moči usmeriti v ligo za obstanek, v kateri si želimo osvojiti vse točke."

Sreda, 28. februarja:
KOPER 2013 : KRKA 26:29 (16:13)
Smolnik 9, Bratkovič 6; Papež 8, Okleščen 6.

Adam Bratković, igralec Kopra 2013:

"Težko je karkoli povedat ob tem porazu, saj smo zelo razočarani. Ko je bilo treba stisnit, nismo pokazali prave igre. Vsak posameznik mora prevzeti več odgovornosti, saj v nasprotnem primeru ne bomo prišli do rezultatov, ki si jih želimo."

Grega Okleščen, igralec Kopra 2013:

"Na začetku tekme smo se še malo lovili, Koprčani so držali prednost treh golov, a kljub temu nismo izgubili upanja. Borili smo se do konca in nato tekmo preobrnili v naš prid, saj domačini dobrih pet minut sploh niso zadeli. Zmaga je zaslužena in veselimo se uvrstitve v ligo za prvaka."
LESTVICA
1 RD RIKO RIBNICA 18 15 1 2 513 457 56 31