29. 3. 2018

V Velenje prihaja reprezentančni debitant in 2. strelec Lige NLB

Rokometni klub Gorenje Velenje je v svoje vrste pred naslednjo sezono zvabil pomembno okrepitev. Zunanjo linijo bo dopolnil 21-letni novopečeni slovenski reprezentant Aleks Kavčič (187 cm, 1996), ki je bil v tej sezoni drugi strelec rednega dela državnega prvenstva. Obetavni Gorenjec je s klubom iz Šaleške doline sklenil štiriletno sodelovanje.

Kavčič, ki igra na položajih levega in srednjega zunanjega igralca, je celotno dosedanjo športno pot preživel pri prvoligašu iz Škofje Loke, za katerega je uspešno nastopal v vseh selekcijah. V članski ekipi, ki je tedaj začenjala novo pot v 2. ligi, je kot kadet debitiral v sezoni 2012/13. Letos je izdatno pripomogel k preboju Škofjeločanov v Ligo NLB za prvaka, saj je bil s 122 goli na 18 tekmah drugi najboljši strelec prvega dela tekmovanja.

21-letni rokometaš je bil v mlajših letih standardni član reprezentančnih selekcij. S kadetsko izbrano vrsto je osvojil tri medalje – zlati leta 2013 na evropskem olimpijskem festivalu mladih na Nizozemskem ter leto dni kasneje na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nandžingu, s svetovnega prvenstva leta 2015 v ruskem Jekaterinburgu pa se je Slovenije vrnila kot srebrna. Bil je tudi član mladinske reprezentance, ki je leta 2016 na evropskem prvenstvu na Danskem zasedla 11., naslednje leto na svetovnem prvenstvu v Alžiriji pa deveto mesto. Pred dnevi je Škofjeločana prvič na svoj seznam kandidatov vpisal tudi članski selektor Veselin Vujović, ki nanj računa na prihajajočih pripravljalnih tekmah z Belorusijo.

Pred Kavčičem sta dvoletno pogodbo z RK Gorenje Velenje že sklenila vratar Emir Taletović in Vid Levc, ki se tako poleti vračata v Šaleško dolino.

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje:
"Veseli me dejstvo, da smo uspeli pripeljati mladega igralca, ki je v zadnjih sezonah pokazal zelo velik potencial v slovenskem okolju. Bil je eden izmed stebrov svoje ekipe in verjamem, da bo tudi v Velenju doprinesel svoj del. Dejstvo, da gre za 21 let starega igralca, je skladno z našimi usmeritvami. Aleks je močan tako v napadu kot tudi v obrambi. Gre za izredno ambicioznega igralca, ki tudi zelo trdo dela za to, da napreduje iz sezone v sezono, kar se je nenazadnje pokazalo z njegovim vpoklicem v člansko izbrano vrsto. V Velenju bo imel vse pogoje za še dodaten napredek. Na položaju srednjega zunanjega bomo tako v naslednji sezoni imel tri mlade in zelo perspektivne igralce, poleg Ovnička in Kavčiča na članska vrata trka tudi Domen Tajnik. Verjamem, da se bodo vsi trije ujeli in vodili našo ekipo v pravo smer."

Aleks Kavčič, okrepitev RK Gorenje Velenje za naslednjo sezono:
"Igranje za Gorenje Velenje bo pomenilo novo stopnico na moji športni poti. V Šaleški dolini se želim pokazati v dobri luči in upravičiti zaupanje kluba. Čakajo me novo okolje, nove ambicije in novi cilji."

ALEKS KAVČIČ
Igralno mesto: levi/srednji zunanji
Višina: 187 cm
Rojen: 15. 5.1996 
Dosedanji klubi:
-2018 Urbanscape Loka