8. 4. 2018

Aprilski ciklus priprav zaključen z drugo zmago

Slovenska rokometna reprezentanca je na drugi prijateljski tekmi še drugič premagala Belorusijo. Po sobotni zmagi v Trbovljah je bila boljša tudi v Laškem, tokrat s 27:23.

Slovenija je imela v prvih minutah igre nekaj težav z realizacijo, ki jo je kmalu odpravila, medtem ko sta v napadu navduševala mlada Jaka Malus in Aleks Kavčič, ki sta skupaj dosegla pet zadetkov, rokometaš Celja Pivovarne Laško pa se je odlično znašel tudi v obrambi. Ta je bila v Laškem na splošno nekoliko boljša od dvoboja v Trbovljah, kjer so domači rokometaši prejeli 29 zadetkov, medtem, ko se je semafor pri Belorusih tokrat ustavil pri 23.

Selektor Veselin Vujović je tokrat preizkusil tudi igralce, ki so v soboto počivali, odpočil Miho Zarabca in Vida Kavtičnika, ki je sicer dosegel dva gola s sedemmetrovke in bil zadovoljen s prikazanim. Kljub temu, da v modrem dresu poleg omenjenega dvojca ter Darka Cingesarja, ki je že odpotoval v Francijo, zaradi poškodb niso zaigrali še nekateri člani prve postave, je bila Slovenija od gostov boljša večji del tekme. Ob polčasu je vodila za dva zadetka (14:12), največ pa s štirimi, kakršna je bila tudi končna razlika.

S tem se zaključuje aprilski ciklus priprav, s katerim je selektor zadovoljen, že pa se začenja intenzivnejše načrtovanje junijske akcije, v kateri bodo imeli Slovenci le en cilj - uvrstitev na svetovno prvenstvo 2019. Za to bodo morali biti 9. junija ob 20.00 v Kopru ter štiri dni kasneje ob 18.00 v Veszpremu boljši od Madžarov.

Vid Kavtičnik, kapetan Slovenije:

"Mislim, da smo obe tekmi odigrali solidno. V Trbovljah smo imeli nekaj manj težav, prejeli smo sicer veliko zadetkov, a je bil napad zelo dober, danes pa smo se izkazali z obrambo, saj smo tekmecem pustili le 23 golov. Mladi so pokazali, da so iz pravega testa, izkoristili so svojo priložnost. Definitivno je to lepa popotnica za junij, prav tako pa je povsem jasno, da bosta tekmi z Madžarsko nekaj povsem drugega kot ti dve. Najpomembneje je, da imamo dobro energijo, da se dobro razumemo, ta teden smo tudi dobro delali. Lahko smo zadovoljni s tem tednom priprav, upam pa, da bo, ko se bomo naslednjič zbrali, forma še boljša in da bomo proti Madžarski pravi. Belorusi so podobna reprezentanca kot Madžari, močni, visoki, težki, nekaj smo v teh tekmah lahko videli in poizkušali, s psihološkega vidika pa bosta tekmi z Madžarsko mnogo zahtevnejši. Vložek bo večji, na svetovno prvenstvo se moramo uvrstiti, saj se bodo tam že delile tudi vstopnice za olimpijske igre."

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Laško, 8. april 2018:
SLOVENIJA : BELORUSIJA 27:23 (14:12)
Slovenija: Blagotinšek 4, Verdinek 1, Kavtičnik 2, Janc 2, Potočnik, Dolenec 1, Medved 1, Zarabec, Šoštarič 3, Vlah, Žabič 3, Kavčič 3, Mačkovšek 2, Mlakar 2, Malus 2, Lesjak, Suholežnik 1, Kastelic.
Belorusija: Brouka, Kulesh 1, Babichev 5, Shylovich, Pukhouski 7, Rutenka 1, Saldatsenka, Nikulenkau 1, Karvatski 5, Yorynok 1, Maroz, Padshyvalau, Karalek, Tsitou, Gayduchenko, Aliokhin.

Sedemetrovke: Slovenija 3/5, Belorusija 1/3.
Izključitve: Slovenija 16 min, Belorusija 10 min.