9. 4. 2018

RZS išče pomoč pri organizaciji EP za mladince v Celju

Organizatorji evropskega prvenstva za mladince, ki bo od 19. do 29. julija potekalo v Celju, vse ljubitelje športa vabijo, da se jim pridružijo kot atašeji ekip ali prostovoljci.

V celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog bomo gostili 16 najboljših rokometnih reprezentanc stare celine, v katerih igrajo najboljši mladi igralci, med njimi mnogi že člani najboljših rokometnih klubov. Visoko uvrstitev bo napadala tudi nadarjena generacija slovenskih rokometašev pod vodstvom selektorja Saše Prapotnika.

Takšna tekmovanja so velika priložnost tudi za prostovoljce, ki so bili nepogrešljiv in zelo pomemben del vseh do zdaj izpeljanih velikih tekmovanj pri nas in nič drugače ne bo niti letos. To je priložnost pridobiti nova poznanstva, izkušnje, čudovita prijateljstva ter referenco za študij ali delo - mnogim izmed prostovoljcev je delo na prvenstvih pomagalo tudi do zaposlitve.

Na tako velikem tekmovanju prostovoljci spoznajo vsa zakulisna dogajanja pomembnega športnega dogodka, ki jih običajni gledalci ne vidijo, spoznajo športnike ter srečajo mnoge ugledne goste. Za naše prostovoljce je vedno lepo poskrbljeno. Za prvenstvo dobijo prepoznavna oblačila, ki ostanejo njihova trajna last, poskrbljeno pa je tudi za prehrano in brezplačen prevoz z vlakom do Celja ter brezplačen lokalni prevoz z avtobusom do obeh prizorišč dogajanja. V času prvenstva bomo za prostovoljce pripravili zanimiva družabna srečanja, ki nas vedno medsebojno še bolj povežejo ter še kakšno prijetno  presenečenje, ki naj za zdaj ostane skrivnost.

ATAŠE REPREZENTANC

Eden najpomembnejših členov tekmovanja je spremljevalec reprezentance, oziroma ataše. To je delo, ki ga prostovoljci prevzamejo že kakšen dan pred pričetkom prvenstva, traja vse prvenstvo ter se zaključi dan ali dva po končanem prvenstvu (odvisno od dneva odhoda reprezentance, za katero skrbi).

Poleg vsega ostalega, kar mora obvladati in kar ga nauči naša vodja prostovoljcev, je zelo pomembno znanje jezika reprezentance, ki jo spremlja. Na tem prvenstvu bodo atašeji morali znati naslednje jezike: angleški, nemški, francoski, romunski, islandski, ruski, hrvaški, srbski, izraelski, španski, norveški, madžarski, poljski, portugalski, danski in seveda slovenski jezik. Ataše je na razpolago ekipi ves čas od njenega prihoda, vse dni prvenstva vključno do odhoda s prvenstva. Biva v kraju, v katerem bodo ekipe nastanjene. Priporočljivo je, da že ima kakšno podobno izkušnjo.

PRIJAVA

Če si želiš postati prostovoljec in biti s tem zelo pomemben del največjega rokometnega tekmovanja ter prispevati dragoceni prispevek za slovenski šport in rokomet, te vljudno vabimo v našo družbo!

Prijavnica je na voljo tukaj: https://www.m20ehfeuro.com/sl/prostovoljci. Rok za prijavo je 30. maj 2018.

Opomba: Spodnja starostna omejitev za prijavo je 15 let;  za starejše mladoletnike (starost od vključno 15 do 18 let) pa je obvezno pisno dovoljenje staršev.

Za vse dodatne informacije je na voljo vodja prostovoljcev Dragana Jusupović na 031/346-236 ali dragana.jusupovic@gmail.com