25. 4. 2018

Celjani brez težav do nove zmage v Ligi NLB za prvaka

Celjski rokometaši so na zaostali tekmi 2. kola Lige NLB za prvaka gostili Koper 2013 in brez težav prišli do nove zmage (30:25).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še drugič v štirih dnevih premagali Koprčane. Po zmagi v polfinalu pokala v Ljutomeru so dobili še zaostalo tekmo državnega prvenstva, tudi tokrat so se morali zanjo zelo potruditi. Mogoče končni izid tega ne kaže, a še v 46. minuti je bil izid izenačen, na semaforju je kazalo 23:23. Toda nato so gostitelji v desetih minutah dosegli šest golov, varovanci Veselina Vujovića le enega, tako da je bilo zadnjih pet minut le formalnost.

Borbeni Primorci so že v prvem delu pokazali, da v Celje niso prišli z belo zastavo. Večji del so sicer zaostajali, vendar vedno, ko so domači ušli za nekaj golov - največja prednost je bila pri izidu 10:6, so se hitro približali, v 27. minuti pa so z golom Grege Krečiča izenačili na 13:13.

Na odmor so gostitelji odšli z golom prednosti, v 36. minuti pa jim je začela teči voda v grlo, saj so gostje z golom Adama Bratkoviča povedli z 19:18. To je bilo njihovo drugo vodstvo na tekmi, a hkrati tudi zadnje. Prvaki so dodali plin in prišli do zmage, ki jih je kljub še eni tekmi manj vrnila na prvo mesto, pred Ribnico imajo točko prednosti.

Drugi polčas je zaznamovala tudi poškodba Thomasa Postogne, ki je v polnem teku z glavo trčil v vratnico, ko je hotel preprečiti zadetek preko vsega igrišča, na srečo se je vse skupaj končalo zgolj s pretresom in bolečinami.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Borut Mačkovšek s šestimi zadetki, na drugi strani jih je Bratkovič dosegel sedem.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 2. KOLO:

Sreda, 25. aprila:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER 2013 30:25 (16:15)
Mačkovšek 6, Razgor 5; Bratkovič 7, Vlah 6.


Borut Mačkovšek, igralec Celja Privovarne Laško: 

"Danes smo slabo odprli tekmo v obrambi, podobno pa je bilo tudi na začetku drugega dela, ko smo nekaj časa igrali gol za gol. Njim je na koncu zmanjkalo moči, mi pa smo ne glede na to, da je že zadnja faza sezone, še vedno dovolj dobro pripravljeni, da kljub utrujenosti, tekmo brez težav zdržimo tudi v zadnjih minutah brez neke večje utrujenosti in mislim, da je to naša največja prednost."

Grega Krečič, igralec Kopra 2013: 

"Borili smo se po naših najboljših močeh, v zaključku tekme pa nas je žal zmanjkalo. Upam, da bomo naslednji teden, ko pride Celje v Koper, naša igra boljša v obrambi in da bomo prišli v končnico tekme izenačeni, takrat pa je potem vse odvisno od naše igre v napadu in navdiha posameznikov."

Sobota, 24. marca:
KRKA : GORENJE VELENJE 36:35 (16:13)
Okleščen 9, Rašo 8; Ovniček 9, Grebenc 6.


Nedelja, 18. marca:
URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA 26:24 (15:13)
Šibanc 9, Kavčič 6; Vujačić 5, Nosan in Kovačič po 4.


LIGA NLB ZA OBSTANEK, 2. KOLO:

Petek, 16. marca:
LL GROSIST SLOVAN : MARIBOR BRANIK 26:21 (12:12)
Marušič 7, Sankovič 5; Jerenec 5, Celminš in Velkavrh po 4.


Robert Sankovič, igralec LL Grosista Slovana:

"Glede na to, da se že celo leto lovimo v drugih polčasih, je bil že čas, da ga odigramo, kot se spodobi. Gremo naprej, boj za obstanek bo še dolg in zdaj ni časa za evforijo, ampak za delo."

Andraž Velkavrh, igralec Maribora Branika:

"Menim, da nas je pokopalo preveč nespametnih izključitev v drugem polčasu. Skoraj ves drugi del srečanja smo igrali z igralcem manj in od 35. minute naprej so imeli pobudo gostitelji. Mesec dni nazaj smo jih morda presenetili z igro 7 na 6, a kot kaže, so se tokrat dobro pripravili na nas in ko so si enkrat priigrali prednost petih ali šestih zadetkov, jih enostavno nismo uspeli več ujeti."

HERZ ŠMARTNO : TRIMO TREBNJE 37:34 (19:12)
Strmljan 10, Kunst 8; Rozman, Horžen in Kotar po 8.


JERUZALEM ORMOŽ : DOBOVA 36:31 (19:16)
Čudič 8, Kavčič 6; Zavodnik in Sintič po 6.