10. 7. 2018

Draško Nenadić novi član RK Celje Pivovarna Laško

V Celju Pivovarni Laško so poskrbeli za novo okrepitev, z bogatimi izkušnjami iz nemške bundeslige in z osvojenim evropskim naslovom s Flensburgom. Mladi celjski ekipi se bo pridružil levi zunanji igralec, Draško Nenadić, ki je s klubom sklenil pogodbo do leta 2019, z možnostjo podaljšanja za leto dni.

28–letni Draško Nenadić, ki igra na položaju levega zunanjega igralca in velja za odličnega obrambnega igralca, v Celje prihaja iz danskega Bjerringbro-Silkeborga. Nenadić ima bogate izkušnje z igranjem v Bundesligi, najmočnejši ligi na svetu, kjer je preživel štiri sezone in se leta 2014 s Flensburgom veselil tudi naslova evropskega prvaka.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu z njim sklenil enoletno sodelovanje, z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Draško Nenadić: 
“Izjemno vesel sem podpisa pogodbe s Celjem in komaj čakam začetek zgodbe v klubu. Zadovoljen sem, ker prihajam v klub s tradicijo, ki ima vedno najvišje ambicije in zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko, najvišje postavljeni. Celje spremljam že od nekdaj, nekajkrat sem bil tudi nasprotnik, tako da imam o klubu veliko podatkov in vem kam prihajam. Prepričalo me je urejeno okolje, mlada ekipa in visoke ambicije, ki se ujemajo z mojo vizijo rokometa. Resda prihajam med mlade igralce, od mene so starejši samo Anić, Ferlin in Razgor, vendar v fantih se skriva izjemen potencial in skupaj ga bomo poizkušali razviti tudi na igrišču. Smo mlada ekipa, ki se bo vedno borila do konca. Zame je prihod v Celje nov začetek, željan sem dokazovanja in se že veselim igranja v Zlatorogu, kjer je vedno odlično vzdušje.”

Branko Tamše o novi okrepitvi:
“Draško je igralec s številnimi mednarodnimi izkušnjami, tako na reprezentančnem kot klubskem nivoju, kjer je leta 2014 postal evropski prvak s Flensburgom in imel ob tem v ekipi pomembno vlogo. Iskali smo igralca, ki lahko igra kvalitetno v obe smeri, tako napadalno kot obrambno, in vsi skupaj verjamemo, da smo ga z Draškom dobili. Bo eden izmed najbolj izkušenih mož v naši mladi ekipi.”