7. 9. 2018

Jovičić verjame v perspektivnost svoje ekipe

V prostorih Gorenja je potekala novinarska konferenca Rokometnega kluba Gorenje Velenje ob začetku nove sezone. Na njej so svoja pričakovanja ter poglede na osveženo in pomlajeno velenjsko ekipo predstavili glavni trener Zoran Jovičić, kapetan David Miklavčič in športni direktor Janez Gams.

Članska zasedba je pred novo sezono doživela osvežitev in pomladitev, saj bo njeno okostje sestavljalo 10 novincev – Nikola Špelić, Vlado Matanović, Luka Logar, Vid Levc, David Miklavčič, Filip Banfro, Emir Taletović, Miha Kavčič, Aleks Kavčič in Andraž Kete. Velenjčani so v pripravljalnem obdobju odigrali 12 tekem, osvojili so tudi mednarodni turnir na Madžarskem.

Novo sezono so rokometaši Gorenja Velenja uradno že odprli na prvi tekmi kvalifikacij Pokala EHF, to soboto pa jih v domači dvorani čaka povratni obračun. V prihajajočem vikendu se s tekmami prvega kroga začne tudi Liga NLB. V domači ligi Velenjčane prvi obračun čaka v sredo, ko se bodo v gosteh pomerili z ekipo RK Jeruzalem Ormoža.

Zoran Jovičić, glavni trener Gorenja Velenja:

"Menim, da je naša pomlajena ekipa, v kateri je kar 10 novih igralcev, perspektivna mlada ekipa, ki pa še potrebuje še čas, da se uigra in razvije v ekipo, ki si jo želimo. Načrt kluba je, da v obdobju dveh let ustvarimo kakovostno, uigrano ekipo, ki se bo zmožna kosati z ekipami v evropskem srednjem razredu. V tem času je potrebno postopno in počasi graditi ekipo, ki se bo ob koncu zmožna spopasti s Celjem in poskušala ponovno postati prvak Slovenije. Rokometu v Velenju in klubu želimo vrniti sijaj in priznanje, ki ga je uživalo v svojih najboljših letih. Sam želim ustvariti neko zdravo sredino, ekipo v kateri se bodo fantje borili za vsako žogo ter bodo kazali pripadnost klubu in nenazadnje mestu."

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja:

"Kakor v vsaki novi ekipi, kjer se zamenja veliko število igralcev, tudi pri nas ob začetku sezone prihaja do tako imenovanih nesoglasij na igrišču. Tukaj govorim predvsem o neuigranosti, ki je posledica spoznavanja igralcev in navajanje drug na drugega. Ta nesoglasja so kot nek davek, ki ga sedaj plačujemo za dosego cilja, ki si ga je klub zastavil. Ampak nič zato, pred sezono smo se vsi zavedali, kaj nas čaka. Še vedno se tega zavedamo in vse poskušamo reševati iz dneva v dan ter odpravljati napake, ki so prisotne v naši igri. Naši cilj je, da smo iz treninga v trening boljši ter da se vidi napredek v sami igri. Res je, da je o temu govoriti lahko, na terenu pa je ve to dejansko pokazati malo težje. Tukaj bomo vsekakor potrebovali še kar nekaj časa, ampak verjamem, da so fantje te ekipe pravi za doseganje zastavljenih ciljev. Vsak ima neke svoje kvalitete, ki jih le potrebno le izpiliti."

Janez Gams, športni direktor:

"Za letošnjo sezono smo si zadali čisto enostavne cilje. Želimo si na vsaki tekmi pokazati največ in zmagati. Pomembno je, da se ekipa na vsakega nasprotnika dobro pripravi ter na igrišču prikaže dobro in borbeno igro. Želel bi si, da tudi okolica in navijači spoznajo, da smo začeli pisati neko novo zgodbo. Tudi če fantje na igrišču ne bodo najboljši, bodo pa zagotovo najbolj borben in želim si, da bi na vsaki tekmi drago prodali svojo kožo. Če nam to uspe menim, da smo lahko zelo neugoden nasprotnik za prav vsako ekipo."