12. 10. 2018

Predsedstvo RZS podaljšalo mandat Bregarju in potrdilo poročila reprezentanc

Člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije so na zadnji redni seji selektorju ženske članske reprezentance Urošu Bregarju podaljšali mandat do leta 2022.

Devetintridesetletni Ljubljančan je selektor Slovenije od leta 2015, ko je na tem položaju zamenjal Marto Bon. Slovenska ženska rokometna reprezentanca je pod njegovim vodstvom nastopila že na dveh zaporednih velikih turnirjih - na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016 in na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, obakrat pa je zasedla 14. mesto. Naša izbrana vrsta bo na EP nastopila tudi letos in sicer od 30. novembra v Nancyju, kjer se bo pomerila proti Franciji, Rusiji in Črni gori.

Zadnjo sejo je obiskal tudi selektor moške članke reprezentance, ki je podal poročilo za leto 2018, v katerem je Slovenija z močno zdesetkano ekipo zasedla 8. mesto na evropskem prvenstvu 2018 na Hrvaškem ter se junija ni uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo. Predsedstvo je sprejelo poročilo članskega selektorja, kakor tudi mlajših, med katerimi prednjači moška mladinska izbrana vrsta, ki je junija v Celju pod vodstvom Saše Prapotnika osvojila naslov evropskega prvaka. Člani predsedstva so izrazili navdušenje nad rezultatom ekipe ter razvojem mlajših rokometašev, prav tako pa nad organizacijo prvenstva, ki je bilo brezhibno.