14. 10. 2018

Gorenju Velenju je uspelo, Riku Ribnici ne

Velenjski rokometaši so se kljub porazu proti Gwardii Opole uvrstili v 3. predkrog Pokala EHF, medtem ko Riku Ribnici to ni uspelo - Selfoss je doma zmagal z višjo razliko, kot je izgubil v Sloveniji.

POKAL EHF, 2. PREDKOLO, POVRATNI TEKMI

SELFOSS : RIKO RIBNICA 23:26 (15:10) [27:30]
Selfoss: Hlynsson, Kiepulski, Grimsson 4, Halldorsson, Ingvarsson, Sigurdsson, Jonsson 5, Palsson, Steinthorsson 2, Ingolfsson 4, Omarsson, Sverisson 6, Thrastarsson 3, Egan 8.
Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 2, Horvat 2, Vujačić 3, Žagar, Knavs 2, Lešek 3, B. Nosan 1, Klarič, Pucelj 2, Tomšič 3, M. Nosan, Setnikar 7, Košmrlj 1.

Sedemmetrovke: Selfoss 5 (4), Riko Ribnica 7 (6).
Izključitve: Selfoss 14, Riko Ribnica 4 minute.

Trenutno vodilna ekipa slovenskega prvenstva je končala letošnje nastope na mednarodni sceni. Po domači zmagi nad Selfossom s 30:27 je v deželi gejzirjev klonila s 26:32.

Rokometaši iz Ribnice so bili od prve do zadnje minute v podrejenem položaju. Bojeviti gostitelji so že v deveti minuti izničili zaostanek iz dežele suhe robe, potem ko so povedli s 4:1. Izbranci Siniše Markote tudi v nadaljevanju niso našli rdeče niti v svoji igri, v 17. minuti so že zaostali za pet golov (3:8), največji primanjkljaj pa so si pridelali v 26. minuti (7:14).

V drugi polovici tekme ni bilo kakovostnega premika v igri slovenskih podprvakov. V 45. minuti so se po golu Roka Setnikarja resda približali na štiri gole (18:22), a so jim gostitelji dve minuti kasneje znova ušli na šest golov (18:24).

Ribničani v končnici tekme niso resneje ogrozili gostiteljev, igrali so tudi preveč medlo in premalo agresivno (na tekmi so bili le dvakrat izključeni), po porazu s šestimi goli pa tudi končali svojo evropsko pot v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

GWARDIA OPOLE : GORENJE VELENJE 23:21 (12:9) [22:26]
Gwardia Opole: Zembrzycki, Lemaniak 3, Siwak 3, Zarzycki, Langowski 3, Klimkow, Tarcijonas, Malcher, Zieniewicz, Jankowski 4 (1), Zadura 3, Kawka 1, Mauer 5 (2), Milewski 1, Morawski, Skaburski.
Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 2, Matanović 1 (1), Logar, Stojnić, Vujović, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 5, Taletovič, Šiško, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7 (1).

Sedemmetrovke: Gwardia Opole 4 (3), Gorenje Velenje 3 (2).
Izključitve: Gwardia Opole 6, Gorenje Velenje 4 minute.

Igralci Gorenja Velenja ostajajo v evropskem pokalu EHF, v drugem krogu so izločili poljsko moštvo Gwardia Opole, ki je bila danes v igri za napredovanje, a so se izbranci Zorana Jovičića znali rešiti iz težav. Povratno tekmo so izgubili z dvema goloma, prvo pa so dobili s štirimi zadetki prednosti.

Velenjski rokometaši so v prvem polčasu zelo slabo izkoriščali svoje priložnosti v napadu. Do sedme minute so vodili, nato so vajeti v svoje roke vzeli igralci Gwardie. Sredi polčasa je Gorenje zapravilo dve priložnosti, da bi izenačil na 6:6, tudi Poljaki pa so prednost treh golov (10:7, 12:9) niso znali povečati in pahniti tekmece v še večje težave.

Po devetih minutah igre v drugem polčasu je Gorenje izid poravnalo na 12:12 in spet je imelo prednost s prve tekme v svojih rokah. Nekaj trenutkov kasneje so še lažje dihali, ko so vodili, domača ekipa pa je vzela minuto odmora. V 44. minuti je Gwardia spet vodila z dvema goloma prednosti, pri 18:15 je imela priložnost, da znova izniči zalogo Velenjčanov s prvega srečanja. Matic Verdinek je novo upanje svojemu moštvu vlil, ko je zadel za 16:18, Ibrahim Haseljić je zatem poskrbel za 17:18, kmalu za tem pa je postalo jasno, da Poljaki ne morejo pripraviti presenečenja.