26. 11. 2018

Igralke pred EP 2018 željne dokazovanja

Slovenska ženska članska reprezentanca je v sklepnem delu priprav na evropsko prvenstvo 2018, ki ga bo začela v petek v Nancyju proti Črni gori. Igralke in štab so zadovoljni z delom.

Za izbrano vrsto, ki se je uvrstila na drugo zaporedno evropsko prvenstvo, lani pa je zaigrala tudi na svetovnem, so številni treningi v Laškem in Zrečah, na katerih dekleta po besedah selektorja delajo dobro. Do konca priprav sta ostala le še dva treninga, v sredinih jutranjih urah pa odhod v Nancy, kjer jih v petek ob 21.00 čaka prva tekma proti dobro znanim tekmicam iz Črne gore. Uroš Bregar bo seznam šestnajst igralk sporočil v torek.

Slovenija je v ponedeljek opravila tudi uradno fotografiranje v novem dresu novega opremljevalca Jome. Dres v beli in modri izvedbi bodo nosile vse izbrane vrste pod okriljem Rokometne zveze Slovenije.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Lahke tekme na tem evropskem prvenstvu ne bo, vsako pa bomo želeli oddelati na najvišji ravni. Za seboj imamo zelo dobro svetovno prvenstvo in kvalifikacije, je pa res, da so na papirju tokrat vsi močnejši od nas in imajo večjo bazo kakovostnejših igralk. Nič ne de, mi se pripravljamo dobro, smo navajeni drug na drugega, imamo videoposnetke tekem vseh ekip, tako da opravljamo tudi analizo."

Tamara Mavsar:

"Uvodni del priprav je opravil trener za fizični pripravo Grega Sobočan, kasneje pa smo več delali na taktiki in pripravi na Črno goro, naši prvi tekmici na evropskem prvenstvu. Fizično ni bilo tako naporno, saj so naša telesa že pripravljena, bolj pomembno je to, da se med seboj povežemo in prikažemo čim boljše igre. Vse igralke so na treningih željne dokazovanja in si želijo pomagati ekipi, kar je ključnega pomena."

ČLANICE, EVROPSKO PRVENSTVO 2018, SKUPINA B
Francija, 30. november - 16. december

1. kolo, petek, 30. novembra, ob 21.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA

2. kolo, nedelja, 2. decembra, ob 15.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA

3. kolo, torek, 4. decembra, ob 18.00:
RUSIJA : SLOVENIJA