22. 12. 2018

Celjani z zmago na derbiju zaključujejo leto 2018

Celje Pivovarna Laško je v zadnjem kolu pred reprezentančnim premorom Lige NLB gostil Riko Ribnico in si po prepričljivi zmagi (29:23) priigral novi dve točki za povišanje prednosti na lestvici.

Derbi kroga med prvouvrščenim Celjem in drugouvrščeno Ribnico so dobili Celjani. Ti so imeli nekaj težav le v prvi polovici prvega polčasa, zatem pa so prišli do razlike, ki jim je dopuščala mirno nadaljevanje in jim na koncu tudi prinesla 14. zmago. Zdaj imajo Celjani tri točke prednosti pred Ribničani, ki so doživeli sploh prvi poraz.

Uvod tekme je bil precej izenačen, še v 17. minuti sta bili ekipi povsem poravnani (8:8), nato pa so do konca polčasa domači naredili delni izid 8:3 in pobegnili na varno razliko, malce pred tem so vodili tudi že za šest zadetkov.

Podobno razliko so držali tudi v uvodnih desetih minutah drugega dela, po zadetku Tilna Kodrina so v 40. minuti prvič na tekmi vodili s sedmi zadetki prednosti (21:14). Jan Jurečič je malce pozneje z zaporednima goloma še povečal prednost (23:14) in tako praktično odločil zmagovalca. Najvišja prednost je znašala deset golov (25:15).

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najboljši Jan Jurečič, enega manj je dal Branko Vujović. Pri gostih je šest golov dosegel Uroš Knavs.

LIGA NLB, 15. KOLO

Nedelja, ob 23. decembra:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA 29:23 (16:11)
Jurečič 6, Vujović 5; Knavs 6, Nosan in Kovačič po 4.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:

"Veseli smo, da smo tekmo in leto zaključili na takšen način, da imamo sedaj nekaj časa za počitek in družino. Vse ekipe v ligi so izenačene in nikogar ne moreš zlomiti že v prvih nekaj minutah. Tako je bilo tudi danes, ko smo gradili rezultat. Zelo sem zadovoljen z vstopom v drugi polčas, ko smo nadaljevali tam, kjer smo v prvem zaključili in Ribnici nismo dovolili priključka ter tako priigrali rezultat, ki nam je omogočal mirno končnico. Čestitke fantom in sodelavcem in vsem lepe praznike in srečno v 2019."

KOPER 2013 : GORENJE VELENJE 25:24 (17:12)
Grzentič 6, Planinc 4; Verdinek 9, Kavčič 6.

Niko Grzentič, igralec Kopra 2013:

"Pričakovali smo težko in napeto tekmo, ki se je na koncu tudi izkazala za takšno. Kljub temu smo ohranili mirne živce, da smo zadnji dve točki v letošnjem letu ostali doma. Pohvalil bi svoje soigralce in vratarja."

Aleks Kavčič, igralec Gorenja Velenja:

"Tekmo smo začeli preudarno in odločeno, da tekmo odigramo tako kot znamo in na koncu osvojimo dve točki. Žal se je stvar obrnila drugače. Koprčani so uspešno prebijali našo obrambo, mi pa smo brez ideje v napadu padali. V drugem polčasu smo razliko lovili, ampak nam žal ni uspelo. Nekaj premora nam bo prišlo prav po težkem porazu."

Sobota, 22. decembra:
MARIBOR BRANIK : URBANSCAPE LOKA 26:24 (13:13)
Jerenec in Golik po 6; Jamnik 6, Vrbinc in Jesenko po 5.

Marin Đurica, vratar Maribora Branika:

"Moram priznati, da je odličen občutek prvo polovico sezone končati z zmago. S tem smo uresničili zadani cilj, biti čim višje na lestvici Lige NLB. Uspeli smo premagati zelo neugodno moštvo Loke, na katero smo se morali še posebej pripraviti. Proti takšni ekipi je težko takoj narediti razliko. Res je, da smo imeli z domačim terenom določeno prednost, a nam niso dovolili, da bi se povsem razigrali in s tem prišli do lahkih zadetkov. Na koncu smo uspeli preprečiti njihove protinapade in hitro igro ter tako zasluženo zmagali pred domačimi navijači. Občutek je še toliko boljši, saj odhajamo na zaslužen premor."

Matija Vrbinc, igralec Urbanscape Loke:

"Tekma je bila v prvem polčasu izjemno zanimiva in borbena, saj nobena ekipa ni prišla do večje prednosti. V drugem delu so, kljub naši borbenosti, igralci Maribora, po zaslugi vratarja, naredili razliko, ki so jo uspeli zadržati do konca tekme."

KRKA : DOL TKI HRASTNIK 33:23 (17:13)
Papež in Florjančič po 7; Klepej in Bauerheim po 5.

Mark Batagelj, igralec Krke:

"Moram reči, da smo končno zaigrali tako, kot znamo. Vse nam je šlo kot po maslu, čeprav začetek tega ni obetal. PV nadaljevanju smo se zbrali in zmaga je naša. Deset golov prednosti je super rezultat. Po treh zaporednih zmagah se počasi vračamo v stare tirnice in upam, da bomo tako igro kazali tudi v nadaljevanju sezone."

JERUZALEM ORMOŽ : SVIŠ IVANČNA GORICA 29:27 (17:14)
Žuran 11, Kosi 8; Košir Matic 9, Stopar 5.

DOBOVA : TRIMO TREBNJE 28:26 (15:12)
Bura 8, Sintič 4; Grandovec in Cirar po 5.

Izidor Hotko, igralec Dobove:

"Nocojšnja zmaga je bila več kot potrebna, predvsem sedaj pred prazniki, da gremo lahko s pokončnimi glavami na počitnice. Zadnji mesec nam nikakor ni steklo, vedno smo bili v igri le en polčas. Končno nam je uspelo sestaviti dva dobra polčasa. Med tednom smo se pripravljali, da igramo bolj skoncentrirano, da smo poslušali napotke trenerja do konca in nismo prišli do tistih črnih 10 minut, ki smo jih imeli vsako tekmo. Na srečo smo danes na čelu z vratarjem, ki je odlično branil, uspeli zmagati."

Tevž Grandovec, igralec Trimo Trebnjega:

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Danes nismo bili pravi in lahko samo čestitam Dobovi za zmago, saj so bili zasluženo boljši. Nikakor nismo uspeli sestaviti igre, vse je šlo narobe. V obrambi nismo delali prekrškov, v napadu pa smo grešili lahke zadetke. Zelo sem razočaran, saj odhajamo na odmor s sklonjenimi glavami."
LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 15 14 0 1 481 395 86 28