21. 11. 2019

Točka proti Japonski za začetek pripravljalnega turnirja

Na prvi tekmi mednarodnega pripravljalnega turnirja "Japan Cup 2019" v Tokiu je slovenska ženska članska reprezentanca iztržila neodločen izid. Proti Japonkam so izbranke Uroša Bregarja ubranile zadnji napad za končnih 28:28.


Po dnevu premora naslednji preizkus Slovenke v Aziji čaka to soboto. Ob 9.30 se bodo pomerile z Brazilkami, ki so na uvodni tekmi turnirja z 22:33 klonile proti Francozinjam.


Obračun v japonski prestolnici je postregel z izjemno tesno tekmo, na kateri sta se izbrani vrsti večkrat izmenjali v vodstvu. Po zaostanku z 2:3 so Slovenke s hitro igro prek Polone Barič, Nine Žabjek in kapetanke Ane Gros do konca osme minute ušle na 5:3, nato pa s slabima podajama že ob prehodu sredine igrišča zapravile dva zaporedna napada za še občutnejše vodstvo. Gostiteljice so to izkoristile za izenačenje na 6:6, vse do konca tekme pa nato ekipi nikoli nista ločila več kot dva gola.


Japonska je prvo polovico tekme dobila s 14:13, po vrnitvi na igrišče pa je po dobrih sedmih minutah vodila z 18:16. Z uspešnim strelom Tjaše Stanko s sedmih metrov se je Slovenija dobri dve minuti kasneje vrnila v igro (18:18), svoj trenutek pa dočakala dobrih pet minut pred koncem, ko Stankova po uspešni obrambi prek celotnega igrišča zadela prazna japonska vrata za vodstvo s 24:23. Po nizu izenačenj in vodstev obeh ekip za gol je 40 sekund pred koncem Grosova s sedemmetrovko izid poravnala na 28:28, za tem pa s soigralkami uspešno ubranila japonski poskus strela za zmago.


Prav Grosova, ki je s svojim silovitim strelom nekajkrat dodobra razparala japonsko mrežo, je bila na koncu z 10 goli (iz igre 8/11, sedemmetrovke 2/3) najboljša strelka tekme. S po tremi goli so ji sledile Stankova, Baričeva in Nina Zulič. V vratih je Amra Pandžić iz 40 strelov zbrala 12 obramb, pri čemer je zaustavila tri strele Japonk s sedmih metrov.


Uroš Bregar, selektor slovenske ženske reprezentance:
"Glede na dejstvo, da je bila ta tekma prvi resni trening od zbora reprezentance, sem s prikazanim lahko delno zadovoljen. Vidi se, da bomo morali nekako nadoknaditi odsotnost Alje Varagić na desnem krilu, a nas uigravanje in del obrambnih aktivnosti navdajata z optimizmom. V petek reprezentanco čaka nov trening. Neodločen izid proti Japonski je dokaj realen rezultat."


Ana Gros, kapetanka slovenske ženske reprezentance:
"Glede na okoliščine - za nami je naporno tekmovanje in le en pravi trening - 
smo s prikazanim na tej tekmi lahko zadovoljni. Veliko je seveda še stvari v naši igri, ki jih moramo dodelati. Lahko rečem, da je bila predstava za prvo tekmo povsem solidna."


PRIPRAVLJALNI TURNIR "JAPAN CUP 2019" (Tokio, Japonska)


1. krog, četrtek, 21. novembra:

JAPONSKA : SLOVENIJA 28:28 (14:13)
Slovenija:
Klemenčič, Strnad, Gros 10 (2), Žabjek 1, Stanko 3 (1), Abina, Barič 3, Ferfolja 2, Vojnović, Ljepoja 2, Zulič 3, Pišek 2, Pandžić, Vučko, Svetik 1, Beganović 1.


POSNETEK TEKME

 

FRANCIJA : BRAZILIJA 33:22




2. krog, sobota, 23. novembra, ob 17.30 (9.30 SLO):
SLOVENIJA : BRAZILIJA


3. krog, nedelja, 24. novembra, ob 20.00 (12.00 SLO):
SLOVENIJA : FRANCIJA