20. 4. 2019

Gorenje vodilo od začetka do konca

Velenjski rokometaši so tudi po reprezentančnem premoru na zmagovitih tirnicah, saj so v vselej vroči Ribnici dosegli četrto zmago v končnici za prvaka. Njihov zaostanek za vodilnimi Celjani, ki so v petek z velikanskimi težavami v svojem Zlatorogu ukanili zadnjeuvrščene Škofjeločane, še vedno znaša tri točke, njihova prednost pred tretjeuvrščenimi Ribničani pa je po današnji zmagi na medsebojni tekmi narasla na tri točke.

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so imeli v ribniškem športnem centru vse niti v svojih rokah in vodili od prve do zadnje minute. V prvi polovici dvoboja so si nekajkrat priigrali tri gole prednosti: prvič v 13. minuti (8:5), nazadnje pa tik pred odhodom na veliki odmor (13:10).

Izjemno zanesljivi Velenjčani so v drugem polčasu svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Najbolj prepričljivo so delovali v uvodnih desetih minutah, ko so tekmecem ušli na sedem golov (20:13), prvi gol pa so prejeli šele v 40. minuti.

Po tej prednosti je bilo docela jasno, da bosta točki odšli v Šaleško dolino, kjer se konec prihodnjega tedna obeta pravi rokometni praznik. Velenjčani bodo v soboto, 27. aprila, gostili vodilne Celjane, Ribničani pa bodo dan prej gostovali pri četrtouvrščenih Mariborčanih.

Pri Velenjčanih sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegal po sedem golov, enega manj pa David Miklavčič. Pri Ribničanih je Jan Pucelj dosegel štiri, Risto Vujačić, Blaž Nosan in Rok Setnikar pa po tri zadetke.


LIGA NLB za prvaka, 4. kolo

Četrtek, 18. aprila 2019:
KOPER : MARIBOR BRANIK 31:24 (17:15)
Zugan 6, Grzentić, Guček, Planinc 5; Jerenec 5, Jerebie 4.

 
Martin Kocjančič, vratar Kopra:
"Danes smo pokazali dobro igro. Na začetku smo sicer nekoliko slabše začeli, ampak smo potem uspeli strniti vsrte, stisniti v obrambi. Strelsko so bili razpoloženi prav vsi igralci na vseh položajih. Mislim, da smo skozi celotno tekmo bili boljši nasprotniki in zasluženo zmagali."

Marin Đurica, vratar Maribora Branika: 
"Vsekakor smo pričakovali težko tekmo. Vedeli smo, da je Koper domačinska ekipa, da bodo dali vse, da zmagajo, kakor je tudi bilo. Padlo je kar veliko število golov in Koper je zasluženo slavil. Seveda je bila že danes to tekma za boj za Evropo, mislili smo, da bomo zmagali in si priigrali lepo prednost, kar pa se žal ni zgodilo, ampak do konca ostaja vse še odprto."


Petek, 19. aprila 2019:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA 23:20 (10:10)
Accambray 5, Kodrin 4; Jamnik, Bradeško, Pipp, Jesenko, Marinović 3.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: 
"Slaba tekma je za nami in čaka nas še kar nekaj dela, če želimo naslednji teden na derbiju pokazati drugačen obraz. Ne bom rekel, da ni bilo pravega pristopa, v obrambi smo namreč igrali dokaj dobro, a v napadu smo bili bistveno preveč statični, brez idej, vse je teklo prepočasi. To je bila povsem drugačna slika ekipe, kot je bila tista v Ribnici, kjer smo igrali bistveno bolje. Kot rečeno, čaka nas zahtevna priprava na naslednjega nasprotnika."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke: 
"Tekmo so na koncu odločile izkušnje Celjanov. Ti so v trenutkih, ko se je tekma najbolj lomila, povedli za dva in to so nato uspešno pripeljali do konca. Mislim, da je bila to ena dobra tekma, kar se nas tiče, upam, da bomo ponovili še kakšno takšno predstavo do konca prvenstva, Celjanom pa želim veliko sreče v naprej."

Sobota, 20. aprila 2019:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 28:22 (13:10)
Pucelj 4, Nosan, Vujačić, Setnikar 3; Verdinek, A. Kavčič 7.


Domen Pahulje, igralec Rika Ribnice:
"Zavedali smo se, da nas je čakala težka tekma. Prvih dvajset minut smo držali enakovreden tempo z gosti, nato pa smo naredili nekaj tehničnih napak in Velenjčani so naredilo občutnejšo razliko. Drugi polčas smo naredili še več napak, kar so gostje do dobra izkoristili in predvsem s hitrimi protinapadi razliko povečali celo na 8 golov. Pred koncem tekme smo sicer uspeli nekoliko omiliti poraz, vendar vseeno pustili slab vtis."

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: 
"Če bi gledali samo rezultat, bi rekli, da je bila to lahka zmaga, kar pa ne drži. Nismo popuščali skozi celotno tekmo, saj smo vedeli, da če le malenkost popustimo nas bo domačin ujel. V nekem trenutku smo naredili nekaj napak in Ribničani so takoj znižali razliko. Ekipa je ponovno dodala plin in občutno razliko nam je uspelo obdržati do konca. V obrambi so fantje resnično odigrali maksimalno in so mi bili v veliko pomoč, v napadu pa nam je tudi vse steklo in tako iz Ribnice odhajamo zadovoljni in z dvema točkama."

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 3 1 0 114 106 8 45
2 RK GORENJE VELENJE 4 4 0 0 113 78 35 42
3 RD RIKO RIBNICA 4 2 1 1 116 113 3 39
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 105 110 -5 30
5 RD KOPER 2013 4 1 0 3 107 114 -7 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 4 0 0 4 86 120 -34 22
LIGA NLB za obstanek, 4. kolo

Petek, 19. aprila 2019:
DOL TKI HRASTNIK : DOBOVA 28:31 (11:14)
Brilej, Klepej, Hribšek 6; Markušić 9, Novak 7.


Gregor Klepej, igralec Dol TKI Hrastnika: 
"Zaslužena zmaga gostov, žal nismo izkoristili priložnosti pred svojimi navijači. Vseskozi smo bili korak za tekmeci, in če ne daš gola, ga potem poceni prejmeš. Žal nas je ta poraz precej oddaljil od našega cilja,vendar je pred nami še precej tekem in še vedno ostajamo optimisti."

Markušić Dorian, igralec Dobove:
"Vedeli smo, da bo to trda in izenačena tekma, saj je bila prejšnja v tej dvorani prav tako. Tokrat so v dokaj izenačeni tekmi odločale malenkosti, mi smo svoje priložnosti izkoristili, domači pač ne. Zahvalil bi se našim navijačem, ki so nas bodrili skozi vso tekmo in so prav tako zaslužni za to zmago."

JERUZALEM ORMOŽ : KRKA 32:29 (17:14)
Ocvirk 7, Kosi 5; Rašo 8, Okleščen 6.


Gregor Ocvirk, igralec Jeruzalema Ormoža: 
"Za nas je bila zmaga zelo pomembna, saj smo si praktično že zagotovili mesto za obstanek. Tekma je bila težka, na koncu pa poštena in zaslužena zmaga v našo korist. Pred nami je še šest tekem, sicer se je danes poškodoval Rok Žuran, a imamo motivacije za zaključek prvenstva še dovolj in gremo naprej tekmo po tekmo."

Robert Cvikl, trener Krke:  
"Ni skrivnost, v Krki se bo zgodilo nekaj sprememb. Nekateri igralci imajo že pogodbe z drugimi klubi za naslednjo sezono in na nas je, da ekipo zgradimo na novo. Ta čas, ki ga imamo v končnici za obstanek je ta, da damo priložnost mladim fantom, igralcem iz mladinskega pogona, da se kalijo. Kljub napakam, ki so jih danes naredili upam, da se bodo iz tega tudi kaj naučili in kdo bo tisti, ki bo lahko »zlezel« na površje in dolgoročno nadomestil igralce, ki so bili  nosilci igre in s katerimi je igra drugačna. Če jim ne damo priložnosti sedaj, ne moremo vedeti, ali so sposobni igrat. Krka, kot veste, veliko vlaga v mlade, z njimi se dela dobro in ne vidim razloga, da mlade, domače igralce preprosto puščamo pred vrati članske lige."


TRIMO TREBNJE : SVIŠ IVANČNA GORICA 37:30 (21:15)
Cvetko, Kotar, Bojanić 6; Stopar, Košir M., Košir D. 5.


Klemen Sašek, igralec Trima Trebnje:
"Derbi je za nami. Ne glede na rezultat, je bila tekma zelo težka. Hvala navijačem za izjemno podporo in si želimo nadaljevati v takšni formi,« je po tekmi dejal igralec srečanja Klemen Sašek."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 4 3 0 1 122 111 11 26
2 MRK KRKA 4 1 2 1 115 111 4 23
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 4 4 0 0 120 107 13 22
4 MRD DOBOVA 4 2 1 1 124 117 7 17
5 RK DOL TKI HRASTNIK 4 0 0 4 96 116 -20 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 0 1 3 113 128 -15 6