26. 4. 2019

Veselin Vujović bo odslej vodil le slovensko izbrano vrsto

Veselin Vujović, član zlate jugoslovanske rokometne reprezentance, olimpijskih in svetovnih prvakov iz 1984 in 1986, po devetih mesecih ni več trener niškega Železničarja, so danes potrdili na spletni strani kluba. Vujović ostaja selektor slovenske reprezentance, s katero je leta 2017 osvojil bron na SP v Franciji.

Oseminpetdesetletni črnogorski strateg je z mesta vodje strokovnega štaba kluba odstopil po še drugem porazu z Vojvodino v končnici srbskega prvenstva in z minimalnimi možnostmi za naslov prvaka.

"Igralcem sem že pred tekmo povedal, da bom odstopil v primeru poraza. Včeraj sem se jim zahvalil za sodelovanje. Tudi po prespani noči in kljub poskusom ljudi iz kluba, ki se trudijo, da bi me prepričali o nasprotnem, vztrajam pri svoji odločitvi," je na današnji izredni novinarski konferenci dejal Vujović.

"Gre tudi za moralno dejanje po dveh porazih in po dolgi in težki sezoni, ki je bila že od vsega začetka zame in za klub vse, le dobra ne. Na mojih plečih je bilo preveliko breme. Mislim, da prav nihče ni imel slabih namenov, nikomur ničesar nisem zameril, vendar sem delal v nenormalnih pogojih, ob ponavljajočih se velikih finančnih težavah, zato ne morem več. Rad bi se zahvalil igralcem, vsem ljudem v klubu, županu. Zaradi spleta okoliščin nismo mogli uresničiti načrta, ki smo si ga zadali," je razloge za nepreklicni odstop opisal Vujović.

V imenu kluba se je Vujoviću zahvalil športni direktor Slobodan Milosavljević: "Veselinu Vujoviću želimo največjo možno srečo z reprezentanco Slovenije in z nekim drugim klubom v drugačnih okoliščinah."

Vujović je v Srbijo odšel iz Kopra, kjer je bil eno sezono, pred tem je vodil Zagreb. Od maja 2015 je selektor Slovenije. Pred kratkim se je s slovensko izbrano vrsto uvrstil na januarsko evropsko prvenstvo, ki bo v Avstriji, na Norveškem in Švedskem. Slovenijo junija čakata še tekmi z Latvijo in Estonijo. Na euru bodo Slovenci lovili vstopnico za olimpijske kvalifikacije.

Žreb skupin za EP bo 28. junija na Dunaju.