26. 4. 2019

Ribnica v končnici pokazala svojo kvaliteto na gostovanju pri Mariboru

Rokometaši Rika Ribnice so zabeležili tretjo zmago v drugem delu, s katero ohranjajo stik z vodilnima Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem, Maribor pa je doživel četrti neuspeh v skupini od prvega do šestega mesta.

Čeprav se je tekma končala s petimi goli razlike, so gostje do visoke prednosti prišli povsem v zaključku. Prvih dvajset minut je Maribor Branik narekoval ritem igre in vodil na semaforju, v zadnjih desetih minutah pa so gostje 7:3 prišli do prednosti 16:12.

Podobno zgodbo so gledalci v dvorani Tabor spremljali v drugem delu. Domači so v štartu zaostali 13:19, nato pa s hrabro igro in trdo obrambo prišli na 21:22. Riko Ribnica je odgovorila s tremi zaporednimi zadetki Tilna Strmljana, Gašperja Horvata in Roka Setnikarja, vseeno pa tekma še ni bila odločena.

Štajerci so z golom prvega strelca tekme Matije Golika v 55. minuti prišli na 25:27, isti igralec je nato zadel še dvakrat, v zadnjih 100 sekundah pa so gostje dosegli še tri zadetke in zasluženo prišli do dveh točk.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 5. KOLO

Petek, 26. aprila 2019:
MARIBOR BRANIK : RIKO RIBNICA
Golik 8, Velkavrh 5; Strmljan, Horvat, Setnikar 5.

Matija Golik, igralec Maribora Branika:
"V srečanje nismo šli slabo, saj smo bili enakovredni nasprotnik. Nato smo pričeli slabše igrati v obrambi, v napadu pa nismo imeli idej kako prelisičiti njihovo agresivno obrambo. Tako smo dovolili nasprotniku, da si je na polčasu priigral prednost 4-ih zadetkov. Drugi polčas smo zelo slabo odprli, a se vseeno uspeli vrniti z agresivno obrambo ter doseči nekaj lahkih zadetkov. Nato pa nam je, ne vem, zmanjkalo moči ali nekega psihološkega momenta, da bi lahko srečanje obrnili v svojo korist."

Tilen Strmljan, igralec Rika Ribnice:
"Vedeli smo, da bo težka tekma, saj se Maribor bori za Evropo. Želeli smo potrditi to 3. mesto in sedaj lahko sproščeno ponovno skušamo priti še stopnico više. Borili smo se skozi celotno srečanje, imeli smo 10-15 minut, ko nam ni steklo in takrat smo tudi dovolili, da so se Mariborčani približali. Na koncu nam je tudi z malo sreče srečanje pripeljati v našo korist."

Sobota, 27. aprila 2019, ob 20.00:
KOPER 2013 : URBANSCAPE LOKA

Dani Zugan, igralec Kopra:
"V Loko gremo po zmago, vendar pričakujemo težko tekmo. Ločani so sicer še edini brez točk v končnici za prvaka, a so v prejšnjem kolu proti Celju pokazali kako neugoden nasprotnik so. V planu je da nadgradimo dobro igro, ki smo jo prikazali proti Mariboru. Zavedamo se da igramo proti zelo mladi ekipi, ki nima česa izgubiti, 6. mesto so si že zagotovili po rednem delu. Prav zaradi tega bodo še bolj nevarni, je pa res da smo v vlogi favorita."

Robert Beguš, trener Urbanscapea Loke:
"Z ekipo Kopra 2013 smo se pomerili v zadnjem krogu rednega dela prvenstva pred mesecem dni, tako, da nam ta tekma služi za pripravo na 5. krog končnice. Pričakujemo podobno tekmo z željo, da bi se tokrat tehtnica nagnila na našo stran."

Ob 20.30:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Sportklubu 1)

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
"Glede na to, kakšna je v letošnji sezoni naša ekipa in kakšna celjska, ter glede na dejstvo, da so Celjani prvi na lestvici, prepuščam vlogo favorita njim. Kot na vsaki tekmi v končnici letošnjega prvenstva pa mi v tekmo odhajam z maksimalnim pristopom, pripravljeni na boj do zadnje minute in brez strahu pred tekmecem."

David Razgor, kapetan Celja Pivovarne Laško:
"Zavedamo se, da je Velenje prikazalo dobre predstave, da so v formi, da so samozavestni in da napovedujejo zmago ter zanimiv razplet končnice. To razumemo, je pa hkrati to še en motiv več za nas, je pa dejstvo, da se moramo na tekmo dobro pripraviti, tako taktično, kot tudi psihično. Vemo, da nas čaka težka tekma v kateri bomo naredili vse za to, da se čim bolj pripravimo na njihovo 5-1 obrambo, ki jim je bila zaščitni znak na zadnjih tekmah. Seveda moramo zajeziti tudi njihov napad in tako tlakovati pot do uresničitve našega cilja na tej tekmi, kar je gotovo pozitiven rezultat."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 3 1 0 114 106 8 45
2 RK GORENJE VELENJE 4 4 0 0 113 78 35 42
3 RD RIKO RIBNICA 5 3 1 1 148 140 8 41
4 RK MARIBOR BRANIK 5 1 0 4 132 142 -10 30
5 RD KOPER 2013 4 1 0 3 107 114 -7 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 4 0 0 4 86 120 -34 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 5. KOLO

Sobota, 27. aprila 2019, ob 19.00:
DOBOVA : JERUZALEM ORMOŽ

Izidor Hotko, igralec Dobove:
"V soboto nas čaka prva izmed treh zaporednih domačih tekem in naš prvi nasprotnik je ekipa Ormoža. Nanje se pripravljamo kot na vse druge nasprotnike. Po treh osvojenih točkah v preteklih dveh kolih se je nekoliko dvignila naša samozavest in ekipa je lažje zadihala. Ormož smo že premagali in v soboto si znova želimo zmage, ki bi prinesla pomembni točki v boju za obstanek."

Ob 19.30:
SVIŠ IVANČNA GORICA : DOL TKI HRASTNIK

Ob, 20.00:
KRKA : TRIMO TREBNJE

Blaž Brajer, igralec Krke:
"V prejšnjem krogu smo proti ekipi Ormoža doživeli tesen poraz. Zavedamo se, da moramo napake popraviti in do naslednje tekme našo igro nadgraditi in izpiliti, saj v dvorano Marof prihaja ekipa iz Trebnjega. Vemo, da nas čaka težak in neizprosen boj do zadnje sekunde. Kot je že v navadi, so vse sosedske tekme napete in razburljive do zadnjega sodniškega žvižga, zato vabim vse navijače novomeške Krke, da nas pridejo podpret in nam pomagajo do novih dveh točk. V imenu ekipe obljubljam, da bomo pustili srce na igrišču ter prikazali všečen in borben rokomet."

Benjamin Teraš, trener Trima Trebnje:
"V soboto nas čaka zelo zahtevno gostovanje na težkem terenu v Novem mestu. Igra Krke zadnjih nekaj sezon sloni na njihovi zelo uigrani zunanji liniji in krožnem napadalcu, katero zelo dobro dopolnjujejo hitra krila. Menim da bo to pravi derbi, na katerem bomo lahko videli hiter rokomet s čvrsto obrambo. Tudi od svojih fantov pričakujem borbeno in všečno igro, s katero bomo poizkušali ustvariti pozitiven rezultat v Novem mestu."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T