27. 4. 2019

Celjani so si na derbiju za zadnjih 5 kol priigrali 5 točk prednosti

Celjani so naredili odločen korak k 23. naslovu državnih prvakov. V osrednji tekmi petega kroga so pred 1500 gledalci dosegli izjemno pomembno zmago v v zadnjem času zelo vročem Velenju, pet tekem pred koncem končnice pa imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi tekmeci iz Šaleške doline. Igralci iz mesta ob Savinji bodo v drugem delu končnice obe odločilni tekmi proti tretjeuvrščenim Ribničanom in Velenjčanom igrali v svojem Zlatorogu.

Rokometni prvaki iz Celja, ki so v zadnjem času pokazali zelo spremenljive predstave (v Ribnici so osvojili točko, odpor Škofjeločanov pa strli šele v končnici dvoboja), so na najboljši možni način odprli obračun v Rdeči dvorani, z raznovrstno predstavo v napadu in dobro obrambo so si hitro priigrali dva gola prednosti (6:4). A ose se niso predale, naredile so delni izid 3:0 in v 13. minuti povedle s 7:6. Celjani so po krajšem "kreativnem mrku" znova povezali svoje vrste, predvsem dobro je bilo sodelovanje zunanjih igralcev do krožnega napadalca Kristjana Horžena.

Varovanci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so do konca polčasa predvsem zaigrali veliko bolj povezano v napadu, s preudarno igro in majhnim številom napak so Velenjčanom preprečili gole iz nasprotnih napadov. Tehtnica se je vse bolj nagibala na stran gostov, najbolj pa se je nagnila v 27. minuti, ko je Francoz William Accambray svoje soigralce povedel v vodstvo s 16:12.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v prvi polovici drugega polčasa držali korak s Celjani. V 42. minuti je bila tekma povsem odprta, nato pa so Celjani izkoristili večji nabor kakovostnih igralcev. V 49. minuti so povedli za štiri gole (25:21), v končnici dvoboja pa po preudarni igri v kali zatrli vse velenjske poskuse po prevratu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović z osmimi goli, Jaka Malus in Horžen sta prispevala po pet zadetkov. V velenjski je Matic Verdinek dosegel sedem, Domen Tajnik pa pet golov.


LIGA NLB ZA PRVAKA, 5. KOLO

Petek, 26. aprila 2019:
MARIBOR BRANIK : RIKO RIBNICA
Golik 8, Velkavrh 5; Strmljan, Horvat, Setnikar 5.


Matija Golik, igralec Maribora Branika: 
"V srečanje nismo šli slabo, saj smo bili enakovredni nasprotnik. Nato smo pričeli slabše igrati v obrambi, v napadu pa nismo imeli idej kako prelisičiti njihovo agresivno obrambo. Tako smo dovolili nasprotniku, da si je na polčasu priigral prednost 4-ih zadetkov. Drugi polčas smo zelo slabo odprli, a se vseeno uspeli vrniti z agresivno obrambo ter doseči nekaj lahkih zadetkov. Nato pa nam je, ne vem, zmanjkalo moči ali nekega psihološkega momenta, da bi lahko srečanje obrnili v svojo korist."
 
Tilen Strmljan, igralec Rika Ribnice: 
"Vedeli smo, da bo težka tekma, saj se Maribor bori za Evropo. Želeli smo potrditi to 3. mesto in sedaj lahko sproščeno ponovno skušamo priti še stopnico više. Borili smo se skozi celotno srečanje, imeli smo 10-15 minut, ko nam ni steklo in takrat smo tudi dovolili, da so se Mariborčani približali. Na koncu nam je tudi z malo sreče srečanje pripeljati v našo korist."


Sobota, 27. aprila 2019:
URBANSCAPE LOKA : KOPER 2013 32:28 (18:14)
Jesenko 7, Jamnik 6; Krečič 6, Matijševič 5.


Matic Pipp, igralec Urbanscapea Loka:
"Tekmo smo odprli čvrsto v obrambi in zbrano v napadu in si tako do polčasa priigrali lepo prednost. V drugem polčasu smo kljub manjšim padcem v naši igri prednost zanesljivo ohranjali in zasluženo zmagali."

Luka Volk, trener Kopra:
"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Pripravljali smo se cel teden. Vedeli smo, da imajo dobro tranzicijo in dobra krila. Vedeli smo na kaj moramo biti pozorni. Na žalost se v prvem polčasu nismo držali našega dogovora. Dobili smo veliko golov iz protinapadov, kar je njihova kvaliteta.
V drugem polčasu smo se malo zbrali, vendar smo naredili veliko tehničnih napak in posledično prelahko prejemali zadetke. Proti koncu, ko smo se uspeli sestaviti in približati, je bilo pa že prepozno. Loka je zasluženo zmagala za kar ji grejo vse čestitke."


GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:30 (14:16)
Verdinek 7, Tajnik 5; Vujović 8, Malus, Horžen 5. 


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:
"Pozna se, da imamo krajšo klop, nenazadnje pa se poznajo tudi poškodbe, ki so se nas doletele ravno dan, dva pred tekmo. Na koncu nam zmanjka moči, nimamo dovolj menjav. Tudi sreče nismo imeli, skoraj vse odbite žoge so na koncu pristale v rokah Celjanov. Mi gremo naprej, konec koncev še nič ni odločeno in čaka naš še težkih nekaj tekem."
 
David Razgor, rokometaš Gorenja Velenja:
"Mi smo v tekmo odšli z miselnostjo, da bodo Velenjčani nudili odpor, kakršnega so na koncu tudi nudili. Kljub temu, da v ekipi ni vseh igralcev, so se dobro upirali. Mi smo se odločili, da bomo poskušali igrati z več rotacijami, kar nam je uspevalo. V pomembnih trenutkih smo povedli in razliko tudi držali. Velenjčani s svojo krajšo klopjo niso uspeli držati koraka z nami v kriznih trenutkih in na koncu dve točki odhajata z nami v Celje."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5 4 1 0 144 133 11 47
2 RK GORENJE VELENJE 5 4 0 1 140 108 32 42
3 RD RIKO RIBNICA 5 3 1 1 148 140 8 41
4 RK MARIBOR BRANIK 5 1 0 4 132 142 -10 30
5 RD KOPER 2013 5 1 0 4 135 146 -11 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 5 1 0 4 118 148 -30 24
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 5. KOLO

Sobota, 27. aprila 2019:
DOBOVA : JERUZALEM ORMOŽ 36:27 (21:13)
Markušić, Novak 7; Kosi 7, Čudič 5.


Denis Zavodnik, igralec Dobove: 
"Danes smo pokazali zelo dobro igro v obrambi, prav tako se nam je poklopilo tudi v napadu. Najpomembneje pa ke to da smo naredili še korak naprej proti obstanku v ligi. Veseli smo nocojšnje zmage in upamo da bomo v enakem ritmu nadaljevali naprej."

Tilen Kosi, igralec Jeruzalema Ormoža:
"Lahko bi rekel, da je igra ki smo jo danes prikazali, proti ekipi s katero se borimo za mesta v ligi, nekoliko sramotna za naš šport. Ker bo ekipa ostala dokaj nespremenjena tudi prihodnjo sezono bomo morali poiskati neko formo in dvigniti svoj ritem. Časa bo dovolj in upam da bomo igro obrnili v drugo smer že v naslednjem krogu."


SVIŠ IVANČNA GORICA : DOL TKI HRASTNIK 24:29 (9:16)
5 Košir Matic, 4 Košir Matej; Klepej 7, Ajdari 6.


Domen Košir, igralec SVIŠA Ivančne Gorice: 
"V prvem polčasu nam igra nikakor ni stekla, ni bilo pretoka žoge in tako so gostje dosegali lahko zadetke. V drugem polčasu smo popravili neke stvari, se poskusili priključiti, a nam nekako ni uspelo. Ves drug polčas smo igrali na isti razliki in se nismo uspeli približati. In rezultat je takšen kot je."

Aleš Sirk, trener Dola TKI Hrastnika: 
 "Mi smo danes, tako kot smo se dogovorili, zelo dobro pričeli z igro v obrambi. Posledično smo dosegli nekaj lahkih zadetkov, kar nam je omogočilo razviti takšno igro kot smo jo prikazali. Bili smo povsem sproščeni in danes nam je igra stekla."


KRKA : TRIMO TREBNJE 27:27 (14:14)
Rašo, Okleščen 5; Cirar 11, Sašek 6.


Leon Rašo, igralec Krke: 
"Tekma je bila zelo napeta. Začeli smo zelo dobro in borbeno, pa tudi v obrambi smo odigrali zadovoljivo. V napadu se je zgodilo nekaj napak preveč, prehitro smo zaključevali strele, tako da smo iztržili le neodločen rezultat, a z malo več zbranosti bi tekmo zagotovo dobili."

Gal Cirar, igralec Trima Trebnje: 
"Ciljali smo na zmago, a moramo biti tudi s točko zadovolnji. Tekma je bila dobra, kot se za derbi spodobi. Lahko rečem, da nismo odigrali superiorne predstave, saj smo naredili kar nekaj napak."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 5 3 1 1 149 138 11 27
2 MRK KRKA 5 1 3 1 142 138 4 24
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 4 0 1 147 143 4 22
4 MRD DOBOVA 5 3 1 1 160 144 16 19
5 RK DOL TKI HRASTNIK 5 1 0 4 125 140 -15 13
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 5 0 1 4 137 157 -20 6