5. 6. 2019

Moška članska reprezentanca se je zbrala na pripravah v Zrečah

V hotelu Dobrava se je zbralo 13 rokometašev, ki bodo že danes začeli s treningi pred pripravljalno tekmo z Avstrijo in preostalima kvalifikacijskima tekmama z Latvijo in Estonijo.

Že po treh dneh treningov v Zrečah čaka ekipo prijateljska tekma v Cerkljah na Gorenjskem, nasprotnik pa bo reprezentanca Avstrije, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič. Vstopnice boste lahko pred začetkom tekme kupili v športni dvorani Cerklje.

Prihodnjo sredo, 12. junija, bodo fantje odigrali predzadnjo kvalifikacijsko tekmo v Valmieri proti Latviji, od kvalifikacij pa se bodo poslovili v nedeljo, 16. junija, v Areni Bonifika v Kopru, s tekmo proti Estoniji.


Med rokometaši, ki so že v Zrečah, je tudi Aljaž Panjtar. Vratar Celja Pivovarne Laško, ki se bo za naslednjo sezono pridružil Gorenju iz Velenja, je novinec v ekipi in se veseli da je lahko del reprezentance.

"Priznam da sem bil ob vpoklicu v izbrano vrsto malo presenečen, ampak s tem so se mi izpolnile sanje in v veliko čast je da sem del reprezentance. Konkurenca med vratnicama je jasno zelo močna, zato bom na vsakem treningu pokazal vse kar znam in v kolikor se mi ponudi priložnost tudi na tekmi, jo bom zagrabil z obema rokama. Sem pa zelo vesel da spet vidim fante, ki jih že dolgo nisem in da se imam priložnost spoznati z ostalimi."

Med manjkajočimi na zboru so vsi tisti, ki so pretekli vikend igrali na zaključnem turnirju četverice v ligi prvakov in rokometaši, ki si kruh služijo v Nemčiji ter Franciji.

Pred kvalifikacijsko tekmo z Latvijo, je selektor Veselin Vujović namenil tudi nekaj pozornosti drugouvrščenemu nasprotniku skupini 4. "Mislim da je bil Dainis Krištopans najboljši posameznik zaključnega turnirja lige prvakov v Kolnu in zelo težko ga bo zaustaviti. Jasno pa bomo z resnim pristopom to skušali narediti, saj smo se prav zato zbrali na teh pripravah.  Verjamem da si z dobro igro lahko zagotovimo boljše izhodišče pred žrebom za evropsko prvenstvo in to je edino kar nas zanima."


KVALIFIKACIJE ZA EP 2020, SKUPINA 4

Sreda, 12. junija 2019, ob 19.40:
LATVIJA : SLOVENIJA

Nedelja, 16. junija 2019, ob 18.00:
SLOVENIJA : ESTONIJA

LESTVICA: Slovenija 8, Latvija 6, Nizozemska 2, Estonija 0.