7. 7. 2019

Končno 18. mesto za reprezentanci v rokometu na mivki

Ženska in moška reprezentanca v rokometu na mivki sta po včerajšnji zmagi proti Severni Makedoniji danes zasedli končno 18. mesto.


V Stari Jablonki na Poljskem se zaključuje prvenstvo Stare celine v rokometu na mivki. Moška reprezentanca je na devetih tekmah zabeležila dve zmagi – proti Črni Gori in Makedoniji - ter sedem porazov, čeprav so bili proti Srbom blizu zmagoslavja. Ženska reprezentanca v skupini C kljub tesnemu izidu proti Romuniji ni prišla do zmage, se je pa zato toliko bolj veselila včerajšnje nadvlade nad Severno Makedonijo.


V boju za evropski naslov ostajajo Hrvatice, Nizozemke, Danke in Madžarske v ženski ter Rusi, Danci, Norvežani in Madžari v moški konkurenci. Zmagovalec bo znan danes pozno popoldne.


Mateja Kavčič, selektorka moške reprezentance: »Za nami je izjemna izkušnja. Na evropskem prvenstvu smo dali vse od sebe in z uvrstitvijo smo zadovoljni. Imeli smo težko skupino - Danci se borijo za zlato, Rusi za bron. Fantom čestitam za prikazane igre, domov pa se vračamo z novim zagonom in idejami za nadaljnje delo ter razvoj rokometa na mivki.«


Marko Cencič, selektor ženske reprezentance: »Rezultat je realen, a smo z igrami pokazali, da sa lahko enakovredno kosamo tudi z ekipami iz prve polovice uvrščenih. Zlasti v zaključku polčasov se je dekletom poznalo, da imajo premalo igralnih izkušenj na mivki. Čaka nas še veliko dela, a se že veselimo novih priložnosti za dokazovanje.«


TEKME ZA UVRSTITEV MED 17. IN 20. MESTOM


Sobota, 6. julij 2019
Severna Makedonija : Slovenija (Ž) 0:2 (10:13, 9:15)
Slovenija : Severna Makedonija (M) 2:0 (29:21, 27:22)


Nedelja, 7. julij 2019
Slovenija : Romunija (Ž) 0:2 (12:25, 14:15)
Slovenija : Portugalska (M) 0:2 (18:26, 20:38)