28. 7. 2019

Na prvenstvo z zmago v žepu

Slovenska ženska kadetska reprezentanca, ki jo sredi tedna čaka začetek evropskega prvenstva v Celju, je v soboto in danes odigrala prijateljski tekmi z Italijo. Po sobotnem remiju s 26:26 (12:14) so rokometašice danes zmagale z izidom 25:21 (12:9).

Izbrana vrsta, iz katere sta pred zadnjim sklopom priprav v Laškem izpadli Ana Taeng-On Čokelc in Alja Borsan, se je izkazala predvsem na današnji tekmi, selektor pa je imel priložnost, da preizkusi vse, kar so dekleta zadnji mesec dni trenirala. EP do 17 let se začne v sredo, evropske prvakinje pa bodo znane v nedeljo, 11. avgusta.

Boris Čuk, selektor Slovenije
»Dekleta so danes igrala bolje, kot včeraj. Priložnost so dobile vse, ki niso bile bolne. Zadovoljen sem z igro. Vsi z optimizmom pričakujemo sredo. Zmaga nam je dala dodaten zagon za začetek tekmovanja.«

PRIPRAVLJALNE TEKME

Laško, Tri lilije

Sobota, 27. julija, ob 19.00:
SLOVENIJA : ITALIJA 26:26 (12:14)

Slovenija: Novak 6, Polak 3, Nadarevič 3, Klemenčič 2, Gorjup 2, Mrđenovič 2, Markovič 2, Kralj 2, Kadič 1, Krasnič 1, Jarc 1, Rudman 1.

Laško, Tri lilije

Nedelja, 28. julija, ob 16.00:
SLOVENIJA : ITALIJA 25:21 (12:9)

Slovenija: Kovšca 4, Krasnič 3, Polak 3, Klemenčič 3, Mrđenovič 2, Rukelj 2, Markovič 2, Kralj 2, Rudman 1, Nadarevič 1, Jarc 1, Gorjup 1.