4. 8. 2019

Pet novincev v Kopru

Sezona Lige NLB se je z zborom in pripravami začela tudi za rokometaše Kopra, ki so se to poletje okrepili s petimi novinci. V novi sezoni bodo rumeno-modri v Areni Bonifika nastopili na novi igralni površini. 

Po lanskoletnem 5. mestu v Ligi za prvaka, so letos na Obali že zavihali rokave s sestavo moštva. Vrata ekipe bosta, poleg Postogne, branila še Gašper Dobaj in Aleš Štavar. Kapetanu Smolniku se bo na zunanji poziciji pridružil Matevž Žagar, Krečiču pa bo družbo delal Jaka Avsec. Na levem krilu bo svoje pridobljeno znanje na tujem pokazal povratnik v domače kraje Tadej Matijašić. Iz mladinskih vrst so se prvi ekipi pridružili levoroki krilni igralec Bor Breznikar, krožni napadalec Denis Konjevič in organizator Andraž Makuc. Sprememba se je zgodila tudi pri fizioterapevtih - Nicka Jurdano bo zamenjal Dejan Kumar. 

V novi sezoni se lahko v Kopru pohvalijo tudi z osveženo dvorano. Arena Bonifika ima novo igralno površino, zaradi česar je ekipa prvi pripravljalni teden začela nekoliko drugače. Trenirali so na prostem in na igriščih za Beach-Volley. Ekipa je opravila tudi zdravniško in kondicijsko testiranje.

Rokometaše sedaj čakajo štiridnevne priprave v Mariboru in dve prijateljski tekmi. Nastopili bodo tudi na dveh mednarodnih turnirjih. Prvega se bodo udeležili 16. avgusta v avstrijskem Ferlachu, kjer se bodo pomerili z ekipo Ferlacha in s hrvaško Dubrovo. Nato jih 21. avgusta doma čaka prijateljska tekma proti MRK Ljubljana. Sledi drugi pripravljani turnir v italijanski Sardegni, kjer bodo poleg Slovencev nastopili še Raimond Sassari, KRAS Volendam in Cavigal Nice. 

Domačo sezono začnejo na gostovanju pri MRD Dobova, pred domačim občinstvom pa se bo ekipa prvič predstavila 14. septembra proti škofjeloški Urbanscape Loki.